Αλλού πνιγόμαστε και αλλού καιγόμαστε – Υπό έλεγχο η φωτιά στο Γεράκι

Vorianews

 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Γεράκι στο νομό Ηρακλείου κινητοποιώντας την πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ηρακλείου Γιώργο Τσικαλά, η φωτιά έκαψε χορτολιβαδική έκταση αλλά και καλλιέργειες και πιο συγκεκριμένα ελαιόδεντρα.

Το ευτυχές είναι ότι δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

Στο σημείο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα, έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστική.

Πιο συγκεκριμένα, 12 αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής με 30 άνδρες καθώς και 3 ομάδες πεζοπόρων, έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, με τη βοήθεια υδροφόρας του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας .

Τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται ακόμα στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιες, πολύ μικρές διάσπαρτες εστίες.

Πηγή: cretapost

Makedonas

Next Post

Τα ΕΛΤΑ τιμούν και εμπνέονται από την Ιστορία

Αφιερωμένα σε δυο ξεχωριστά ιστορικά γεγονότα, 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, είναι οι ομώνυμες Αναμνηστικές Σειρές Γραμματοσήμων-Φεγιέ και πλήθος συλλεκτικών φιλοτελικών προϊόντων, που θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των […]