Ανοίγει το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

Vorianews
Ανοίγει το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

Το λιανεμπόριο θα κρατηθεί ανοιχτό και στις «κόκκινες» περιοχές έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια  της σύσκεψης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης 114 δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα.  

Κάνοντας αναφορά στο θέμα της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έχει αποφασισθεί ότι και περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4, το λιανεμπόριο θα μείνει ανοιχτό. Τόνισε ότι αυτό θα ισχύσει «διότι δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα ή στα εμπορικά καταστήματα όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα».

Ξεκαθάρισε ότι αν μπουν κάποιες περιοχές στο «κόκκινο» θα υπάρχει οικονομική στήριξη λέγοντας ότι ο υπουργός οικονομικών έχει εξαγγείλει το πακέτο στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας για τους Δήμους οι οποίοι θα ενταχθούν σε αυτήν την κατηγορία.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι έχουμε μπροστά μας δύο με τρεις δύσκολους μήνες καθώς ο καιρός θα κρυώνει «και όσο θα είμαστε μέσα τόσο αυξάνει ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού και τόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμα μια φορά ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η τήρηση των μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «εάν μπορούμε να εφαρμόσουμε τους βασικούς κανόνες τους οποίους μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και τους εφαρμόσουμε με καθολικότητα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την πανδημία».

«Μάσκα, ατομική υγιεινή, αποφυγή συνωστισμού, όσο μπορούμε να είμαστε σε εξωτερικούς και όχι σε εσωτερικούς χώρους. Απλά πράγματα τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερο οικονομικό κόστος, τα οποία όμως εφόσον τα εφαρμόσουμε θα μας επιτρέψουν να μην αναγκαστούμε να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία εκ των πραγμάτων θα έχουν οικονομικό κόστος» είπε.

www.ert.gr

Αγγελική Παπαθανασίου

Next Post

Απολυμαίνεται το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη (video)

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε άτομο που έκανε χρήση των χώρων του Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου. Το κολυμβητήριο παραμένει σήμερα κλειστό και απολυμαίνεται. Αν και ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με το νερό μπορεί όμως να μεταδοθεί από μολυσμένες επιφάνειες και από τη μη χρήση μάσκας στο χώρο της πισίνας και στα αποδυτήρια. Ρεπορτάζ […]