Αποχή από τις εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης

Vorianews

Τα όρια της καθολικότητας άγγιξε η ΑΠΟΧΗ στις εκλογές των αιρετών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με ποσοστά πάνω από 92% σε πανελλαδική κλίμακα απάντησαν οι εκπαιδευτικοί των δυο βαθμίδων στο «εντέλεσθαι» της κ. Κεραμέως προς τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης. Μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές οι δυο εκπαιδευτικές ομοσπονδίες Δ.Ο.Ε. και ΟΛΜΕ ζητούσαν επίμονα διάλογο και παράταση της θητείας των Αιρετών, αλλά η Υπουργός επέμενε στην αρχική της θέση.

Σε μια τελευταία προσπάθεια αναβολής των εκλογών η συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων εκπαιδευτικών, από όλες τις παρατάξεις, με αίτησή τους απέσυραν τις υποψηφιότητές τους αλλά η Υπουργός δεν τις έκανε δεκτές. Έτσι, για πρώτη φορά είδαμε την ταινία με τίτλο: «Με το ζόρι υποψήφιοι».

Σύμφωνα με τα τελευταία ανεπίσημα αποτελέσματα 158.000 (92,5%) εκπαιδευτικοί απείχαν, ενώ ψήφισαν 13.000 (7,5%). Ανάλογη εικόνα είχαμε και στο ΠΥΣΠΕ Κιλκίς.

Από τους 679 εκπαιδευτικούς ψήφισαν μόνο 45 (6,5%). Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στις αντίστοιχες εκλογές τα προηγούμενα έτη η συμμετοχή έφτανε στο 90% των εκπαιδευτικών και πιο συγκεκριμένα το 2018 ήταν 89%.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι παταγώδης πανωλεθρία παρότι στη γλώσσα επικοινωνίας του υπουργείου Παιδείας ονομάστηκε ως επιτυχία. Με βάση το ανωτέρω αποτέλεσμα αναρωτιέται ο κάθε εχέφρων, πώς θα πετύχει η υπουργός Παιδείας τους στόχους της έχοντας απέναντι της σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Με τέτοιους ερασιτεχνικούς και επικίνδυνους χειρισμούς αλαζονείας, εγωισμού, αυταρχισμού, έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα, το δημόσιο σχολείο θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πληρώσει την ανεπάρκεια των επιλογών του Υπουργείου Παιδείας.

Άλλη μια οπισθοδρόμηση στην εκπαίδευση από αδιάλλακτη και αντιδημοκρατική στάση.

Το ότι θα μείνει στα αζήτητα ως άλλη κ. Διαμαντοπούλου αναμένοντας να την αξιοποιήσει μια κυβέρνηση με αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική φαίνεται να μην την ενδιαφέρει. Έως τότε καληνύχτα σας κ. Κεραμέως.

*Πρώην διευθυντήςντής Π.Ε. Κιλκίς

Δημήτρης Ορφανίδης

Next Post

Ε.Αγαθοπούλου: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άφησε ανοχύρωτη τη χώρα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, γιά την εκ μέρους της συνολική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, εξαπέλυσε η βουλεύτρια Κιλκίς και αναπληρώτρια τομεάρχις Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου. Στην σχετική έγγραφη δήλωσή της η κ. Αγαθοπούλου αναφέρει τα εξής: «Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, […]