Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Vorianews

Της Ιωάννας Μάνδρου

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας  αναμένεται να καθίσουν σήμερα έξι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, ένας μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η οικογένεια του θύματος είχε ζητήσει και στο παρελθόν την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από θανατηφόρα σωματική βλάβη που είναι σήμερα. Η δίκη αναμένεται να κρατήσει καιρό, ενώ σήμερα έξω από το δικαστήριο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από το δίκτυο των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων  και όπως αναφέρουν θα προσέλθουν «με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, ώστε να δηλώσουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο την απαίτησή μας για δικαιοσύνη».

Πηγή

skaigr

Next Post

Τρίπολη : Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 85χρονου που είχε χαθεί μαζεύοντας μανιτάρια

Αίσιο τέλος, αφού εντοπίστηκε καλά στην υγεία του, είχε η περιπέτεια ενός 85χρονου που ξεκίνησε από την Κορινθία με προορισμό την Αρκαδία για να μαζέψει μανιτάρια. Οι δικοί του ανησύχησαν επειδή αργούσε να επιστρέψει στο σπίτι του, ειδοποίησαν τις αρχές και αμέσως διοργανώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για να βρεθούν τα […]