Βατικανό: Κρούσμα Covid-19 στην κατοικία του Πάπα

Vorianews
Βατικανό: Κρούσμα Covid-19 στην κατοικία του Πάπα

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ένας άνδρας που ζει στην ίδια κατοικία με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Ο άνδρας είναι ασυμπτωματικός και έχει απομονωθεί.

Ο άνδρας εγκατάλειψε την κατοικία στη Σάντα Μάρτα και απομονώθηκε μαζί με άλλους με τους οποίους είχε άμεση επαφή, ανακοίνωσε η Αγία Έδρα.

Άλλος ένας ένοικος της ίδιας κατοικίας, η οποία διαθέτει περίπου 130 δωμάτια και σουίτες, είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είχε υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του ενός πνεύμονά του λόγω ασθένειας όταν ήταν νέος στη γενέτειρά του, την Αργεντινή, υποβάλλεται τακτικά σε εξέταση για κορονοϊό.

Στο Βατικανό, το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 24 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας.

Τρεις κάτοικοι του Βατικανού, που είχαν βρεθεί θετικοί στην Covid-19, έχουν ιαθεί, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής Φρουράς διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Διαμαρτυρία στο οδόφραγμα της Δερύνειας για τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί, στις 19:30, στο οδόφραγμα Δερύνειας, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού. Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Αμμόχωστο και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού καλεί όλους τους πολίτες της Κύπρου στο συναπάντημα αντίστασης, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου». Η Πρωτοβουλία καλεί «όλους τους […]