Βρετανία: Συζητά με τη Euronext για την πώληση του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου

Vorianews
Βρετανία: Συζητά με τη Euronext για την πώληση του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange, LSE) συζητά με τη Euronext για την πώληση του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου (Borsa Italiana), με τον Γάλλο διαχειριστή του ομίλου να εκτοπίζει το γερμανικό (Deutsche Boerse) και το ελβετικό (Six) χρηματιστήριο καθώς προσπαθεί να μεγαλώσει και άλλο το πανευρωπαϊκό δίκτυό του.

Η πώληση του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου από το LSE, ονόματι «σχέδιο Μποτιτσέλι», είναι ευαίσθητη στη Ρώμη λόγω των ανησυχιών για το ποιος θα έχει τον έλεγχο της πλατφόρμας των ομολόγων, στην οποία διαπραγματεύεται το κρατικό χρέος της Ιταλίας ύψους 2,6 τρισεκ. ευρώ. Δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρο τι προσφορά έκανε το Euronext για να κερδίσει τις αποκλειστικές συζητήσεις, αλλά οι επενδυτές καλωσόρισαν την κίνηση και η μετοχή του αυξανόταν κατά 5% στις 12.46 (ώρα Ελλάδας), ενώ η μετοχή του LSE σημείωνε άνοδο 0,7%.

Πριν τη χθεσινή εξέτασή τους από το διοικητικό συμβούλιο του LSE, προσφορές για τη Borsa την εκτιμούσαν έως 4 δισεκ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Euronext Στεφάν Μπουνά δεν έκανε σχόλιο για το ύψος της προσφοράς, αλλά είπε στο Reuters ότι το τίμημα ήταν ένα από αρκετά στοιχεία που έλαβε υπόψη το LSE. Ο Μπουνά και η Euronext θεωρούσαν πάντοτε τη Borsa ως «φυσικό ταίρι» και οι επαφές είχαν επιταχυνθεί από τον Ιούλιο μετά από χρόνια ανεπίσημων συζητήσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη

Next Post

Πωλητήριο στη “Μεγάλη Βρεταννία”;; Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες του

Τέλος στα σενάρια περί πώλησης της εμβληματικής μονάδας της πλατείας Συντάγματος Σε διάψευση δημοσιευμάτων περί πώλησης του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» προχώρησαν κύκλοι της Λάμψα ΑΕ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν κύκλοι της εταιρείας «οι περιφερόμενες “πληροφορίες” περί πώλησης του Ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρεταννία”, κινούνται στη σφαίρα του φαιδρού και δη σε μία περίοδο […]