Γ.Τσογγίδης: Πώς διαστρέφεται σκοπίμως η αλήθεια

Vorianews

Γράφει ο Γιάννης Τσογγίδης

Το παρακάτω κείμενο είναι «αλιευμένο» από κάποιον, που το ανήρτησε στο διαδίκτυο, όπως και πάρα πολλοί άλλοι, νομίζοντας ότι «έπιασε λαβράκι» ή από αφέλεια ή από γκαιμπελσισμό ή από άγνοια ή από έλλειψη πολιτικής σκέψης, γιά να καταλήξει στο βαρύγδουπο συμπέρασμα, ότι, τελικώς, όλοι είναι ίδιοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι αυτό, που τρέφει αντιδημοκρατικά ένστικτα, κάτι που ήταν και από τα βασικά συνθήματα, γιά να συμβεί η απριλιανή δικτατορία το 1967 και μετέπειτα τροφοδότησε και έως σήμερα δίνει το ψευδεπίγραφο συμπέρασμα, που καταντά σύνθημα σε συσπειρώσεις σε πολιτικούς χώρους αχαρτογράφητους, ότι ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ.

Να τα, να τα!

Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ υπερψήφισαν «στα μουλωχτά», χωρίς καν να συζητηθεί, τροπολογία του Νικήτα Κακλαμάνη, που απαλλάσσει αιρετούς και υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης από ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες σε βάθος πολλών χρόνων!
Ακόμη και κακουργήματα διαγράφονται με αυτήν την τροπολογία, που ψήφισε η Βουλή, και παύει κάθε δικαστική δίωξη γιά παράνομη χρήση δημοσίου χρήματος!

Μίλησε κανείς γιά διαφάνεια και για διάκριση των εξουσιών;
Έφερε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης μία τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο, που απαλλάσσει αιρετούς και υπαλλήλους από ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες γιά κάποια χρόνια και οι άσχετοι ή οι μιμητές του Γκαίμπελς έβγαλαν το συμπέρασμα, ότι κάτι «χοντρά βρώμικο παίχτηκε»!

Πρώτοι και καλύτεροι δήθεν δηλωμένοι νεοδημοκράτες κυρίως της «λαϊκής Δεξιάς», που όποτε βγαίνει στην κυβέρνηση η ΝΔ, την άλλη ημέρα αρχίζουν την μίζερη γκρίνια επί παντός επιστητού. Και δεν πήγε σε κανενός το μυαλό, πώς είναι δυνατόν μία τέτοια «βρώμικη» τροπολογία να την ψηφίζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κ.Κ.Ε., και το ΜΕΡΑ25 να δηλώνει «παρών», αυτοί δηλαδή που περιμένουν την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην στροφή, να της «σύρουν» τα χίλια μύρια στον υπερθετικό βαθμό!

Και εγώ με την πρώτη ανάγνωση δεν κρύβω, ότι την «πάτησα», αλλά μετά με την επαγωγική μέθοδο και με την εις άτοπον απαγωγή συνεπέρανα, ότι δεν είναι δυνατόν να ισχύει κάτι «βρώμικο» και να το συγκάλυπταν τα άλλα τρία κόμματα, ενώ το ΚΙΝΑΛ «πιάστηκε στον ύπνο» και η «Ελληνική Λύση» βρήκε αφορμή να λαϊκίσει, διότι γνωρίζει, ότι πολλοί πολίτες ζουν με παραμύθια και τρέφονται από αυτά.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι, ότι ήταν μία εντελώς τυπική τροπολογία, που ουσιαστικώς επικυρώνει τις πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που, ελέγχοντας οικονομικές – διαχειριστικές εκτελέσεις αποφάσεων από αιρετούς και υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα βρήκε όλα τυπικώς εκτελεσθέντα και τους απήλλαξε από κάθε πιθανή ευθύνη, και τίποτε άλλο.

Όσες υποθέσεις είναι εκκρεμείς, διότι ακόμη δεν έκλεισε ο έλεγχος ή βρίσκονται στην Δικαιοσύνη, δεν καλύπτονται από την τροπολογία αυτή, η οποία στην πράξη αφορά κυρίως στον δήμο Αθηναίων.

Έγινε τόσος «ντόρος», που ο υπουργός εσωτερικών αναγκάσθηκε να κάνει επίσημη διευκρίνηση, γιά όσους ενδιαφέρονται να μάθουν και έχουν αντίληψη γιά το πώς γίνονται μερικά πράγματα στον Δημόσιο Τομέα, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Προς όσους παρερμήνευσαν από άγνοια ή γιά άλλους λόγους την πρόσφατη τροπολογία Κακλαμάνη, που έκανε δεκτή το ΥΠΕΣ, αυτή αφορά αποκλειστικώς και μόνο σε πράξεις, που έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι νόμιμες.

Καμμία συγκάλυψη και γιά κανένα. Διαφάνεια παντού γιά τους πάντες και τα πάντα!»

Οι υπόλοιποι ας ασχοληθούν με την μόδα, τον κινηματογράφο, το ποδόσφαιρο ή τα «τρολs»

*Διπλωματούχος μεταλλειολόγος μηχανικός Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.
πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Δημήτρης Ορφανίδης

Next Post

Εισαγγελέας δίκης Χρυσής Αυγής: Οι προτάσεις που προκάλεσαν αίσθηση

Η αρχή έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο (18/12/2019) όταν η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πάγωσε το ακροατήριο υποστηρίζοντας πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση καθώς – όπως είπε, όλες οι εγκληματικές ενέργειες δεν είχαν σχέση με το κόμμα. To view this video please enable JavaScript, and consider […]