«ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ» – ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Vorianews

«Μακριά από την Ευρώπη, μακριά από την Αμερική, καθίστε κοντά στους Ρώσους που είναι ομόδοξοι». Αυτή η φωνή, είναι η κραυγή αγωνίας, η προειδοποίηση του + Γέροντα Γρηγορίου Ηγούμενου της Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους που κοιμήθηκε το 2018. Ήταν μια από τις πιο λαμπρές μορφές του Αθωνίτικου μοναχισμού…

Δυστυχώς οι ιθύνοντες πολιτικοί και εκκλησιαστικοί αθέτησαν την προτροπή του με τα γνωστά οικτρά αποτελέσματα και τη δεινή θέση που έχει περιέλθει σήμερα ο ελληνισμός στα εκκλησιαστικά, στην εξωτερική πολιτική, σε θέματα άμυνας κι ασφάλειας σε οικονομικό επίπεδο και κρίση…(στο 3:59 η αναφορά),

Αυτή ήταν η τελευταία αναλαμπή, η έσχατη γραμμή άμυνας της Αθωνικής Πολιτείας πριν το Οικουμενικό παραδώσει τα κλειδιά της Ορθοδοξίας στον Πομπέο και στις ΗΠΑ και προκαλέσει Μέγα Σχίσμα με το Πατριαρχείο Μόσχας.

grigorios

Η ταινία ντοκιμαντέρ ουκρανικής παραγωγής «Πού είσαι, Αδάμ;» (2019) που απέσπασε το Grand Prix στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Ποκρόβ» είναι ένα φιλμ αφιερωμένο στην πνευματική δράση του. Γυρίστηκε στη Μονή και πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι μοναχοί και ο Γέροντας. Έκανε πρεμιέρα στις 6 Ιαν 2020. Σκηνοθέτης ο Αλέξανδρος Ζαπορόσενκο.

 

Ο γλυκός του σαρκασμός, η ελαφριά σαλότητα, το τρυφερό του βλέμμα για τη ζωή αλλά και η απολυτότητα του όπως και το αμετακίνητο κι αμετάπειστο των θέσεων του σε θέματα αρχής. Γέροντας… ένας πραγματικός σταρ-ετς. Γιατί ο αληθινός Γέροντας είναι σταρ-ετς.

Η λογοκρισία σε μια χώρα που είναι στον απόλυτο γύψο είναι τέτοια που στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά γι αυτή την πολύκροτη ταινία που αναδεικνύει το πνευματικό θησαυρό του Αγίου Όρους.

-Ποιός έφερε πιο πολύ πόνο εκείνα τα παλιά χρόνια ( εννοεί Σταυροφορίες και συνέπειες) οι μουσουλμάνοι ή οι καθολικοί;

Γέροντας: «Οι καθολικοί έφταιγαν για όλα και οι Ιουδαίοι… δεν υπάρχει νεομάρτυρας εδώ στην ανατολική Ευρώπη που να μην έχει μέσα ανακατευθεί Εβραίος… Να ξεχάσουμε τις εθνικότητες και να ενωθούμε σαν Ορθόδοξοι χριστιανοί κάτω από τη σημαία του Χριστού και να πολεμήσουμε όλα αυτά τα βάσανα που μας βρίσκουν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στους εσχάτους αιώνες και η Δευτέρα Παρουσία θα τα διορθώσει όλα…». Απευθυνόμενος σε Μολδαβό του λέει «ποτέ να μην πάτε σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί μετά από λίγο δεν θα ορίζετε ούτε το σπίτι που μένετε. Οι Γερμανοί ήρθαν μια πρώτη φορά να μας κατακτήσουν με τα όπλα δεν τα κατάφεραν και τώρα με τα λεφτά τα κατάφεραν…».

Geronta Grigoriy
Geronta Grigoriy

grig3

grig4

grig5

grig7

Πηγή: dimpenews.com

Makedonas

Next Post

Η ΚΟΚΑΪΝΗ ΤΗΣ “ΤΑΤΥΣ”, Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ “ΒΑΛΙΤΣΑΚΙΑΣ” ΚΑΙ Η ΕΝΕΔΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ “ΤΟΥΒΛΩΝ” ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Η πολύ «στενή φιλική σχέση» με τον τραγουδιστή που πουλούσε κοκαΐνη, τα κυκλώματα της μέρας και της νύχτας και οι αγαστές σχέσεις με απόμαχους πράκτορες της ΕΥΠ   Ξέρουν κάτι, μαζί με τον δικηγόρο τους, για την ενέδρα θανάτου; Της Αλκμήνης Θεμιστοκλή Μετά την τελευταία εκπομπή στο Διαδίκτυο που έκανε ο […]