Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Τεράστια αποχή- Σάρωσαν οι Πράσινοι- Την πρώτη της μεγάλη πόλη κέρδισε η Λεπέν

Vorianews
Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Τεράστια αποχή- Σάρωσαν οι Πράσινοι- Την πρώτη της μεγάλη πόλη κέρδισε η Λεπέν

Στη Γαλλία, στη σκιά του κορονοϊου διεξήχθησαν χθες οι δημοτικές εκλογές, με την αποχή να ανέρχεται στο 60%. Ισχυρή άνοδο παρουσιάζει το κόμμα των Πρασίνων, ενώ αντίθετα, το κόμμα του προέδρου Μακρόν ηττήθηκε σχεδόν σε όλους τους μεγάλους δήμους.

Η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση (Rassemblement National) της  Μαρί Λε Πεν κατάφερε μια σημαντική νίκη στο δήμο Περπινιάν, δίπλα στα σύνορα με την Ισπανία. Συνολικά κατάφερε να κερδίσει εφτά δήμους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, πάντως  δεσμεύτηκε σήμερα για την χορήγηση νέας χρηματοδότησης ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για μια πιο πράσινη οικονομία, μια ημέρα αφού οι Πράσινοι κατατρόπωσαν το κόμμα του.

Ο Μακρόν έκανε τις δηλώσεις αυτές ανταποκρινόμενος σε προτάσεις που εισηγείται ένα Συμβούλιο Πολιτών για το Κλίμα (CCC), την ώρα που δέχεται πιέσεις από την μεγάλη άνοδο των Πρασίνων στις χθεσινές δημοτικές εκλογές για να δράσει για το περιβάλλον.

«Η πρόκληση για το κλίμα αξιώνει (από εμάς) να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε ο Μακρόν στα μέλη του CCC με τα οποία συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στο προεδρικό μέγαρο.

Οι Πράσινοι άφησαν εμβρόντητο τον Μακρόν με τη νίκη τους χθες σε μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Λιόν, του Μπορντό και του Στρασβούργου, συχνά σε συμμαχία με την αριστερά.

Οι Πράσινοι ήταν ο μικρότερος εταίρος της συμμαχίας υπό τους Σοσιαλιστές που κέρδισε στο Παρίσι, όπου επανεξελέγη η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Το κυβερνών κόμμα του Μακρόν δεν κατήγαγε καμία νίκη σε μεγάλη πόλη, με το αποτέλεσμα αυτό να αφήνει τον πρόεδρο χωρίς μια ισχυρή τοπική βάση ενόψει μιας αναμενόμενης υποψηφιότητας για την επανεκλογή του το 2022.

ΠΗΓΗ: AFP, με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Έφη Ζέρβα

Next Post

Αύριο η καταβολή επιδομάτων και παροχών από τον ΟΠΕΚΑ

Αύριο, Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, καταβάλλονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων, επίδομα ομογενών, «Συνεισφορά δημοσίου του ν. 4605/2019», […]
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: