Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για τη σύλληψη 14χρονου (video)

Vorianews
Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για τη σύλληψη 14χρονου (video)

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σε γονείς και μαθητές η σύλληψη 14χρονου και η κράτησή του στη ΓΑΔΑ επί τέσσερις μέρες μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου όπου φοιτά ο μαθητής. Όπως ανέφερε η κυρία Χρηστίδου, υπάρχει κάλεσμα συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 11:00 το πρωί, όπου θα μεταφερθεί από τη ΓΑΔΑ ο 14χρονος. Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου αρνούνται να μπουν για μάθημα από το πρωί.

Στο διάστημα της κράτησής του, η μόνη επικοινωνία που είχε το παιδί ήταν με τον δικηγόρο της οικογένειάς του, λόγω μέτρων κατά του κορονοϊού.

Η κυρία Χρηστίδου είπε πως ο μαθητής πήγε την Πέμπτη στο συλλαλητήριο και τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, προσθέτοντας πως δεν βρέθηκε τίποτα στο σακίδιό του.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν άλλοι τέσσερις μαθητές έως 17 ετών, για τους οποίους ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο απαιτεί «να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες μαθητές και να απαλλαχθούν από όλες τις κατηγορίες».

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ «καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με τις συλλήψεις από τον “σωρό” 14χρονων και 15χρονων μαθητών από το συλλαλητήριο της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες μαθητές».

www.ert.gr

Μπέττυ Σαβούρδου

Next Post

Στο εδώλιο ο ο Μητροπολίτης Κερκύρας για παραβίαση περιοριστικών μέτρων

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας αναμένεται να βρεθεί σήμερα Δευτέρα ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ο οποίος κατηγορείται ότι τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, παραβίασε τους υγειονομικούς κανόνες που ίσχυαν τότε, για τον περιορισμό της πανδημίας. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι στο κήρυγμα της 25ης Μαρτίου είχε […]