Διαφορετικό το εορταστικό τριήμερο για τη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού-Στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου η λιτάνευση της εικόνας (video)

Vorianews
Διαφορετικό το εορταστικό τριήμερο για τη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού-Στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου η λιτάνευση της εικόνας (video)

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου τελέστηκε  το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, η λιτάνευση των εικόνων της Παναγίας της Παραμυθίας και του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, παραμονή του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης. Υπό πρωτόγνωρες για την ημέρα συνθήκες, δεκάδες πιστοί, φορώντας μάσκες, συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό για να παρακολουθήσουν την τελετή.

  Αύριο το πρωί στη 1 μ.μ, θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940,  παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Δοξολογία, βάσει του προγράμματος, θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο της αυστηρής τήρησης των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορονοιού, ενώ η κατάθεση στεφάνων θα γίνει με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

 

www.ert.gr

Πελαγία Θεριού

Next Post

24 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας (video)

Η 24η  Οκτωβρίου έχει ανακηρυχθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας«. Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές ασθένειες του παρελθόντος, κύρια αιτία της παιδικής αναπηρίας, που εξαλείφθηκε χάρις στους συστηματικούς εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Νευρολογίας του ΑΠΘ και Πρόεδρο της Νευρολογικής Εταιρείας, κ. Νικόλαο Γρηγοριάδη, η χώρα μας ανακηρύχθηκε «περιοχή […]