Διευκρινίσεις από το υπ. Παιδείας για τη σημερινή διαδικασία τηλεκπαίδευσης

Vorianews
Διευκρινίσεις από το υπ. Παιδείας για τη σημερινή διαδικασία τηλεκπαίδευσης

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το σύστημα τηλεκπαίδευσης Webex προχώρησε την Τρίτη η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, έπειτα από τα προβλήματα κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης.

Όπως επισημαίνεται, έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Στη συνέχεια, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθούν για τον νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

Επίσης, εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι καλούνται να συνδέονται στο σύστημα μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα.

«Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετική είδηση: Ζαχαράκη: Δεν θα μετρηθούν απουσίες σήμερα – Θύελλα αντιδράσεων για τα προβλήματα

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (video)

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη, μετά τα δώδεκα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Βασίλειο. Την ίδια ώρα, η διαρκής αναζήτηση κλινών είτε στις απλές κλινικές covid είτε στις ΜΕΘ, αλλάζει τον υγειονομικό χάρτη των δημόσιων δομών υγείας. Το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» εκκενώθηκε από τους διακόσιους νοσηλευόμενους σε αυτό που, είτε πήραν […]