Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (video)

Vorianews
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (video)

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη, μετά τα δώδεκα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Βασίλειο. Την ίδια ώρα, η διαρκής αναζήτηση κλινών είτε στις απλές κλινικές covid είτε στις ΜΕΘ, αλλάζει τον υγειονομικό χάρτη των δημόσιων δομών υγείας. Το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» εκκενώθηκε από τους διακόσιους νοσηλευόμενους σε αυτό που, είτε πήραν εξιτήριο είτε μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές, και έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο που υποδέχεται αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό.

Το νοσοκομείο διαθέτει 93 κλίνες covid με κατειλημμένες τις 40 και 8 κλίνες εντατικής με τις 7 κατειλημμένες. Στο ΑΧΕΠΑ, εκκενώθηκαν η 3η Χειρουργική και η Νευροχειρουργική Κλινική, για να μετατραπούν σε κλινικές covid.

Στο «Γεννηματάς« δεν υπάρχει ούτε κρεβάτι, ενώ στον Άγιο Δημήτριο, το μισό είναι νοσοκομείο covid.

Στην υπόλοιπη χώρα οι πολίτες προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, τηρώντας στην πλειονότητά τους τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ,ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

www.ert.gr

Πελαγία Θεριού

Next Post

Κρήτη: Σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στη Χερσόννησο – Απεγκλωβισμοί πολιτών από την ΕΜΑΚ

Στο έλεος της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκεται από τα ξημερώματα, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο δημος Χερσονήσου στο Ηράκλειο. Δεκάδες παρασύρσεις αυτοκινήτων, πλημμυρισμένα σπίτια και άνθρωποι που κινδυνεύουν, αποκλεισμένοι στα σπίτια τους από τα ορμητικά νερά, συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου και αγωνίας για τους κατοίκους […]