Δ. Βερβεσός: Η φυγή του Χρήστου Παππά φαίνεται πως δικαιώνει την απόφαση του δικαστηρίου (video)

Vorianews
Δ. Βερβεσός: Η φυγή του Χρήστου Παππά φαίνεται πως δικαιώνει την απόφαση του δικαστηρίου (video)

Εν όψει της απόφασης της φυλάκισης των καταδικασθέντων ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ, δικαιώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την άμεση φυλάκιση, μετά την πρωτόδικη απόφαση.

Η δίκη που καθόρισε την Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση θα μείνει στην Ιστορία, ως την μεγαλύτερη δίκη ενάντια στο Ναζισμό μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια πολύχρονη δίκη που κράτησε 5,5 χρόνια, με πολλούς κατηγορούμενους, πολλούς μάρτυρες, πολλούς δικηγόρους, πολλούς διαδίκους, που την καθιστά «νομική υπερκατασκευή», όπως αναφέρει ο Δ. Βερβεσός.

Οι ναζιστικές οργανώσεις συναντώνται σε ολόκληρη την Ευρώπη και μάλιστα βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη δίκη απασχόλησε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Οι καταδικασθέντες θα εκτελέσουν ποινή περίπου 5 ετών, αυτός είναι ένας από τους λόγους που ζητούσαν αναστολή. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μεγαλύτερο μέρος ή και όλη η ποινή να έχει ήδη εκτεθεί μέχρι την εκδίκαση της απόφασης από το Εφετείο, σύμφωνα με τον κ. Βερβεσό.

Αναστολές συνηθίζεται να δίνονται ακόμα και σε καταδικασθέντες με βαρύποινες πράξεις, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν συνέβη για τον εξής λόγο: διότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής θεωρήθηκαν ύποπτοι τέλεσης παρανόμων πράξεων ή ύποπτοι φυγής ή φυγόποινοι. Η φυγή του Χρήστου Παππά φαίνεται πως δικαιώνει την απόφαση του δικαστηρίου.

«Παρά την καταδίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, στις επόμενες εκλογές, οι καταδικασθέντες μπορούν να είναι και πάλι υποψήφιοι», τόνισε ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου.

«Η δικαιοσύνη και η δημοκρατία ανέχτηκε το ναζιστικό αυτό φαινόμενο, για πάρα πολύ καιρό. Φοβάμαι αν ακολουθήσουμε πολιτικές, παρόμοιες με του παρελθόντος, τέτοια φαινόμενα θα μπορούσαμε να τα ξαναβρούμε μπροστά μας» ολοκλήρωσε.

www.ert.gr

Σπυριδούλα Κακλατζή

Next Post

Πέθανε η ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου, η γιαγιά “Νόνα” από τη σειρά «8 λέξεις»

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση ότι η ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου, που υποδυόταν τη γιαγιά Νόνα στην τηλεοπτική σειρά του ΣΚΑΪ «8 Λέξεις», έφυγε από τη ζωή. Τον θάνατό της έκανε γνωστό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της σειράς Ανδρέας Γεωργίου, με ένα βίντεο […]