ΕΚΕΙ…ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ : Άδεια άνευ αποδοχών για Δήμαρχο και Δημοτικούς υπαλλήλους στη Νέα Υόρκη, λόγω οικονομικών δυσχερειών…

Vorianews

Όλοι οι εργαζόμενοι στο γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, θα πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για μία εβδομάδα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιούργησε η πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού επέφερε στην πόλη ζημίες ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα και οδήγησε σε περικοπές ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ετήσιο προϋπολογισμό της πόλης, εξήγησε ο ντε Μπλάζιο σε δημοσιογράφους.

Με τις άδειες άνευ αποδοχών θα εξοικονομηθεί περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια, είπε ο δήμαρχος, ο οποίος, σύμφωνα με τους New York Times, σκοπεύει να εργαστεί το διάστημα της άδειάς του.

«Ήταν μια απόφαση που δεν έλαβα ελαφρά τη καρδία», επισήμανε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

«Το να πρέπει να το κάνω αυτό είναι επώδυνο για εκείνους και τις οικογένειές τους, όμως είναι το σωστό σε αυτήν τη στιγμή της ιστορίας».

Με τις άδειες άνευ αποδοχών και άλλες μειώσεις δαπανών, ο προϋπολογισμός του γραφείου του δημάρχου αυτό το φορολογικό έτος θα είναι 12% μικρότερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο, τόνισε ο ντε Μπλάζιο.

Από το μέτρο θα πληγούν 495 εργαζόμενοι, γράφουν οι New York Times. Ο ντε Μπλάζιο έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να απολύσει 22.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε δημοτικές υπηρεσίες, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τη μείωση των δαπανών στις διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων.

Spartacus

Next Post

ΠΑΟΚ: Βελτίωση παρά την ήττα 80-69 από ΑΕΚ

  Στο πρώτο από τα τρία σερί φιλικά σε Αθήνα και Πάτρα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 80-69, παρουσιάζοντας πάντως πολύ καλύτερη εικόνα απότι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Kαι ας είχε για μια ακόμα φορά απουσίες, μια και Κακλαμανάκης, Χέρντον λόγω προβλημάτων δεν ήταν διαθέσιμοι.   […]