Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κυρώσεις και εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα (video)

Vorianews
Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κυρώσεις και εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα (video)

Νέο μήνυμα έστειλε η Άγκυρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής. «Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, προσθέτοντας ότι «το κλίμα έχει καταστεί πολύ πιο κατάλληλο για την έναρξη διαλόγου με την Αθήνα».

O εκπρόσωπος του Tούρκου προέδρου, υπερθεμάτισε με δηλώσεις του λέγοντας ότι «κυρώσεις κατά της Τουρκίας, εκβιασμοί, και απειλητική γλώσσα δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να το δουν αυτό. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν με απειλές, εκφοβισμούς και κυρώσεις να κάνουν την Τουρκία να εγκαταλείψει την αποφασιστικότητα της, θα διαπιστώσουν ότι αυτό είναι μια μάταιη προσπάθεια».

Σχετικά με τις επαφές και την προοπτική διαλόγου με την ελληνική πλευρά, ο κ. Καλίν είπε ότι «το κλίμα έχει καταστεί πολύ πιο κατάλληλο για την έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις μας συνεχίζονται, οι διερευνητικές συνομιλίες ενδέχεται να ξαναρχίσουν στο εγγύς μέλλον».

Για το μήνυμα του Γάλλου προέδρου στα τουρκικά, ο κ. Καλίν είπε: «Είναι ένα ωραίο, συμπαθητικό βήμα η δημοσίευση μηνύματος στα τουρκικά, αλλά κ. Μακρόν το νόημα είναι πιο σημαντικό από τα λόγια και είναι επίσης απαραίτητο να δούμε σε ποιο πολιτικό στρατηγικό πλαίσιο εντάσσεται». Κατά τη γνώμη μου, είπε ο κ. Καλίν, ο κ. Μακρόν δεν διαβάζει σωστά τη διεθνή πολιτική.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στο μήνυμα του κ. Μακρόν, λέγοντας «η Δημοκρατία της Τουρκίας, έχει μια βαθιά ριζωμένη ιστορία δύο χιλιάδων ετών. Χωρίς κόμπλεξ, περνάμε από όλες αυτές τις διαδικασίες με αξιοπρεπή και ώριμο τρόπο, δεν δίνουμε προσοχή σε επίμονες προκλήσεις. Λαμβάνουμε υπόψη όλες τις ειλικρινείς εκκλήσεις και δίνουμε χώρο στη διπλωματία όσο περισσότερο γίνεται και έχουμε πρόθεση επιτύχουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα μέσω διαλόγου με τρόπο που όλοι να βγουν κερδισμένοι. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε ακόμη και μια στάλα νερού και ακόμη και μια παλάμη εδάφους της πατρίδας μας».

Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Next Post

Στο στόχαστρο της Κομισιόν οι γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας

Οι γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας μπαίνουν στο στόχαστρο της Κομισιόν καθώς αναζητά νέες εξουσίες για την επιβολή κυρώσεων με στόχο την καλύτερη προστασία των καταναλωτών και των μικρότερων ανταγωνιστών. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν στους Financial Times αυτό θα γίνει με μέτρα τα οποία μπορεί να φτάνουν έως […]

EMAIL

vorianews@gmail.com
error: Content is protected !!