Εν όψει 28ης Οκτωβρίου μαχητικά αεροπλάνα και η φρεγάτα «Ύδρα» στη Θεσσαλονίκη

Vorianews
Εν όψει 28ης Οκτωβρίου μαχητικά αεροπλάνα και η φρεγάτα «Ύδρα» στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς τη σημερινή μαθητική παρέλαση και την αυριανή στρατιωτική, αλλά με επιδείξεις μαχητικών αεροσκαφών και την φρεγάτα «Ύδρα» στον Θερμαϊκό θα εορταστεί η αυριανή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Κατάθεση στεφάνου θα γίνει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που βρίσκεται στην πόλη, αύριο  στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Ο σημαιοστολισμός σύμφωνα με την με αριθμ. 67271/13.10.2020 απόφαση, είναι γενικός και τετραήμερος για τη Θεσσαλονίκη από την 8η πρωϊνή ώρα της 25ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, η πόλη θα φωταγωγηθεί, όπως άλλωστε όλες οι πόλεις και τα χωριά της χώρας.

Προσαρμοσμένη στα μέτρα που επιβάλλονται λόγω κορονοϊού είναι και η κατάθεση στεφάνων από την μαθητιώσα νεολαία στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού. Ακολουθεί στέψη των μνημείων, των προτομών και των ανδριάντων των ηρώων. Ακόμη, όσον αφορά στα σχολεία, οι εκδηλώσεις ενόψει του εορτασμού της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ανά τμήμα και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.

Οι δοξολογίες που αφορούν σε εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και τις καταθέσεις στεφάνων στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν, όπως σε όλη τη χώρα, με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται σε κάθε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19.

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη

Next Post

Σε αναστολή λειτουργίας το 1ο Δημοτικό Τρίπολης λόγω κρούσματος – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο σχολείο

Κρούσμα covid-19 εντοπίστηκε σε μαθητή της Ε’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης. Το παιδί είναι στο σπίτι του από την Παρασκευή, ενώ σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται το συγκεκριμένο τμήμα. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται σήμερα στο σχολείο και διενεργεί ελέγχους. Ρεπορτάζ: Γιάννης Γαλανόπουλος www.ert.gr ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ