Επανήλθε ο Ερντογάν με δηλώσεις για τη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538

Vorianews
Επανήλθε ο Ερντογάν με δηλώσεις για τη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538

ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη για την ΕΡΤ Αριάνα Φερεντίνου

Μήνυμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τα δικαιώματα της χώρας έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.

Η Αριάνα Φερεντίνου από την Κωνσταντινούπολη μάς ενημερώνει: «Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά, του με την ευκαιρία της νίκης των Οθωμανών κατά τη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 αναφέρει μεταξύ των άλλων «Τα πρόσφατα γεγονότα στον κόσμο και ειδικά στη Μεσόγειο μας δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο δυνατοί στις θάλασσες. Συνεχίζουμε με πίστη και αμετάβλητη βούληση την υπεράσπιση την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στο θάλασσες με συνειδητοποίηση του πόσο σημαντική είναι η υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας μας».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν στο μήνυμα δήλωσε ότι η νίκη του οθωμανικού ναυτικού υπό τη διοίκηση του Μπαρμπάρου Χαϊρετίν Πασά στη ναυμαχία της Πρέβεζα το 1538 ήταν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής στην τουρκική ναυτική ιστορία. Ο Ερντογάν είπε, «Με τη νίκη της Πρέβεζας, αναφέρει στο μήνυμα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία ενίσχυσε την κυριαρχία της στη Μεσόγειο και έδειξε τη δύναμη του τουρκικού ναυτικού σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που οι Ναυτικές Δυνάμεις μας μεταφέρουν αυτήν τη μεγάλη κληρονομιά».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Next Post

Ουκρανία: Έφτασαν τους 26 οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους

Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το αεροπορικό δυστύχημα στην Ουκρανία, καθώς υπέκυψε ένας εκ των τραυματιών. Άλλος ένας τραυματίας νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Υπενθυμίζεται ότι στρατιωτικό αεροσκάφος Antonov-26, που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής 25/9 στα βορειοανατολικά της χώρας με αποτέλεσμα να χάσουν […]