Επικοινωνία Μ.Πομπέο με γ.γ. του ΝΑΤΟ για Ελλάδα – Τουρκία

Vorianews
Επικοινωνία Μ.Πομπέο με γ.γ. του ΝΑΤΟ για Ελλάδα – Τουρκία

Τις ανακοινώσεις των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών χαιρέτησε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο κ. Πομπέο επισήμανε την ανάγκη για μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ φθάνει απόψε στην Ελλάδα, δίνοντας το στίγμα των εξελίξεων για τα ελληνοτουρκικά, ενόψει και της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών, την προσεχή εβδομάδα.

Ο Μάικ Πομπέο θα βρεθεί τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και την Τρίτη θα επισκεφθεί μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την αμερικανική ναυτική βάση της Σούδας.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Αμερικανού αξιωματούχου θα βρεθεί η ενεργειακή και η αμυντική συνεργασία, αλλά και η προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Ουάσιγκτον να δίνει έμφαση στον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Μαϊκ Πομπέο δεν θα μεταβεί και στην Άγκυρα, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο έμμεσο μήνυμα καταδίκης της τουρκικής προκλητικότηττας.

 

www.ert.gr

ertweb

Next Post

Στα 218 τα νέα κρούσματα κορονοϊού – Τα 118 στην Αττική

Διακόσια δεκαοχτώ νέα κρούσματα της Covid-19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή. Από αυτά τα 175 εγχώρια, τα 39 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας. Το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Αττική, που μετρά 118 νέα κρούσματα.Ο κορονοϊός […]

EMAIL

vorianews@gmail.com
error: Content is protected !!