Επιτακτικός μηχανισμός αλληλεγγύης στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης (video)

Vorianews
Επιτακτικός μηχανισμός αλληλεγγύης στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης

«Επιτακτικός μηχανισμός αλληλεγγύης» Θα αναγκάζει εν μέρει τα κράτη-μέλη να βοηθούν χώρες που δέχονται μεγαλύτερη πίεση από το μεταναστευτικό όπως η Ελλάδα τόνισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Υπάρχει μία φράση ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, αλλά μπορώ να πω επίσης ότι οι δυνατότητες βρίσκονται στις λεπτομέρειες.
Από όλα τα κράτη-μέλη έχω δει εποικοδομητική προσέγγιση και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε με έναν νέο μηχανισμό αλληλεγγύης που θα βοηθήσει κράτη-μέλη που είναι υπό πίεση όπως η Ελλάδα». ανέφερε η Ύλβα Γιόχανσον.

Παράλληλα, η κυρία Γιόχανσον υπογράμμισε ότι «το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει κατάλληλο σύστημα ασύλου, κατάλληλες διαδικασίες, κατάλληλες διαδικασίες στα σύνορα έτσι ώστε να υπάρχουν γρήγορες αποφάσεις για να ξέρουμε την κατάσταση, εάν κάποιο πρόσωπο πρέπει να επιστρέψει στη χώρα προέλευσης ή εάν ένα πρόσωπο χρειάζεται διεθνή προστασία».

Κλείνοντας σημείωσε ότι «θα υπάρχει επιτακτικός μηχανισμός αλληλεγγύης . Άλλα κράτη-μέλη υποχρεούνται να βοηθήσουν μία χώρα υπό πίεση σαν την Ελλάδα ή μέσω της μετεγκατάστασης ή επιστρέφοντας αυτούς που πρέπει να επιστραφούν στις χώρες προέλευσης».

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης

Next Post

Κορονοϊός: ‘Εκρηξη βίας στην Ιταλία – Δραματικές προβλέψεις ανά την Ευρώπη

Βίαιες διαμαρτυρίες ξέσπασαν στην Ιταλία από τη στιγμή που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα βάσει των οποίων κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφοι από τις 18:00 τοπική ώρα. Χαοτικό ήταν το σκηνικό στο Tορίνο, στο Μιλάνο και στη Νάπολη ενώ οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν σε δώδεκα άλλες πόλεις, μεταξύ […]