Εργαζόμενη θετική στον κορονοϊό στο Γηροκομείο Βόλου – Ήταν ήδη σε καραντίνα

Vorianews
Εργαζόμενη θετική στον κορονοϊό στο Γηροκομείο Βόλου – Ήταν ήδη σε καραντίνα

Μία εργαζόμενη στο Γηροκομείο Βόλου εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό μετά από μοριακό τεστ και ήδη έγιναν 125 rapid tests σε εργαζόμενους και ηλικιωμένους φιλοξενούμενους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Η εργαζόμενη είχε τεθεί σε καραντίνα πριν την έκδοση του αποτελέσματος του μοριακού τεστ καθώς ο σύζυγός της εργαζόταν σε επιχείριση όπου υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Γηροκομείου.

Η ανακοίνωση

“Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, κι αφότου εργαζόμενη του Ιδρύματος είχε τεθεί προληπτικά σε αργία ήδη από τις 30 Οκτωβρίου 2020 κατόπιν ενημέρωσης μας ότι στην επιχείρηση που εργάζεται ο σύζυγος της υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, υποβλήθηκε σε ταχύρρυθμο τεστ ελέγχου προκειμένου να διαγνωστεί αν είναι θετική ή όχι στον ιό. Το αποτέλεσμα του τεστ εμφανίστηκε ασθενώς θετικό και στην προοπτική εξάλειψης κάθε αμφιβολίας το απόγευμα της ίδιας ημέρας υποβλήθηκε εκ νέου σε μοριακό έλεγχο. Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 αργά το βράδυ το μοριακό τεστ επιβεβαίωσε ότι η εν λόγω εργαζόμενη είναι θετική οπότε και συνέχισε να βρίσκεται σε αργία σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, το Ίδρυμα προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 από τις 12:30 έως και τις 17:30 διενεργήθηκε έλεγχος ταχύρρυθμων τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο σύνολο των εργαζόμενων και στο μεγαλύτερο μέρος των ηλικιωμένων που διαβιούν σε αυτό, ήτοι 125 άτομα συνολικά.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες και πρωτίστως τα οικεία πρόσωπα των φιλοξενουμένων, ότι το Ίδρυμα από την Διοίκηση μέχρι τους υπαλλήλους του, σεβόμενο την ιστορία του, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά κυρίως με γνώμονα την αγάπη του για τους ηλικιωμένους, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες πέραν των προβλεπομένων προκειμένου να διασφαλίσει την υγιή διαβίωση τους”.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ελένη Μανώλη

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη

Next Post

Θεσσαλονίκη: Κατ΄οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε πολίτες που χρήζουν βοήθειας από τον κεντρικό δήμο

Μια ασπίδα προστασίας για τους ηλικιωμένους και τους πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες δημιουργεί ο  μέσα από τις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού και για την υποστήριξη εν τω μέσω του lockdown ανθρώπων που χρήζουν […]