Ε.Αγαθοπούλου: «Ούτε οι μάσκες, ούτε τα παγουρίνα μπορούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες της κυβέρνησεις»

Vorianews

Τα σχολεία άνοιξαν χθες για τους μαθητές/τριες της χώρας, με το φιάσκο για τις γιγάντιες μάσκες, τις οποίες χρυσοπλήρωσε το ελληνικό δημόσιο με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, να κλέβει την παράσταση.

Υπάρχουν βεβαίως και τα παγουρίνα, τα οποία παραμένουν άφαντα, τουλάχιστον στο Κιλκίς!

Η ατομική ευθύνη είναι η αποκλειστική πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, η οποία όχι μόνο λειτουργεί εντελώς ανεύθυνα ως προς την προστασία των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, αλλά εξαντλείται στην στοχοποίηση των νέων.

Το αφήγημα της ατομικής αλλά όχι της πολιτικής ευθύνης, ως η επιτομή του νεοφιλελευθερισμού – για όλα φταίνε οι ανεύθυνοι πολίτες και στην περίπτωσή μας τα παιδιά -, εξυπηρετεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, η οποία με πρόσχημα την πανδημία δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, πουθενά.

Η απουσία οργάνωσης υπήρξε φανερή και στα σχολεία του Κιλκίς με τις τεράστιες μάσκες να φτάνουν στα χέρια των διευθυντών την τελευταία στιγμή και τα παγουρίνα να έχουν… χαθεί κάπου στη διαδρομή…

Σήμερα, δε, μόλις, άτομα που προσλήφθηκαν από το δήμο Κιλκίς για την καθαριότητα, έλαβαν επίσημη ειδοποίηση για το σχολείο στο οποίο θα τοποθετηθούν…

Τελικός αποδέκτης όλων των ανεπαρκειών και ταλαιπωριών είναι οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, οι μάσκες δεν είναι τόσο μεγάλες για να κρύψουν τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τα παγουρίνα δεν έχουν αρκετό νερό για να ξεπλύνουν τις ευθύνες της.

Για μια ακόμη φορά η ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία εξαρτάται και επαφίεται στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών και των παιδιών, που είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο και διασφαλίζοντας την προστασία των μαθητών/τριών τους και των ίδιων.

Είμαστε σίγουροι ότι με αίσθημα σεβασμού, παιδαγωγικής ευθύνης και ευαισθησίας θα πράξουν αυτό που η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανίκανη να πράξει.

Από πλευράς μας ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους μαθητές καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά.

*Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ N. Κιλκίς

Δημήτρης Ορφανίδης

Next Post

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ! Με αστακούς και σφυρίδες ο Κούλης ταΐζει τον χ@σισέμπορα υπηρέτη του Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει δείπνο στο γιουσουφάκι Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα το βράδυ της Τρίτης. Στο δείπνο βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Το τραπέζι έχει όλα τα καλούδια. ΑΑ ποιότητας σέρβις του Κούλη στον εχθρό του ελληνικού Κράτους. Σε αυτόν που έκατσε στα τέσσερα επειδή πρόσταξε ο […]