«Ζητείται Ελπίς» και χρήματα!

Vorianews

kae_aris.png

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η φετινή, ιδιαίτερη, αγωνιστική περίοδος, για τον ΑΡΗ. Ιδιαίτερη, όχι για μεγαλεπήβολους στόχους, δυστυχώς, αλλά γιατί δεν θα μπορέσει να υπάρξει, επόμενη, εάν δεν λυθούν, τα περισσότερα προβλήματα. Η φετινή χρονιά επιβάλει, συστράτευση, για αυτό και θα τα λέμε συχνά από τις «επάλξεις» του «Basketplus.gr».

«Ζητείται Ελπίς» δανείζομαι τον τίτλο του αριστουργήματος του Αντώνη Σαμαράκη, καθώς την φετινή, αγωνιστική χρονιά, η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, θα προσπαθήσει να σώσει το οικοδόμημα, απαλλάσσοντας το από… χρέη. Στην περίπτωση που δεν πετύχουν, τον σκοπό τους, θα έχουμε… κατάρρευση. Δεν περιμένουμε να ξεχρεώσει, αλλά να απαλλάξει την εταιρεία από χρέη που έχουν «λιμνάσει» και πλέον είναι επικίνδυνα, τόσο για την ΚΑΕ όσο και για την ομάδα.

Μετά από πολλά, προβληματικά χρόνια, για τον μπασκετικό ΑΡΗ, η πιο συμπαθής ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και μια από τις πιο εμπορικές, κινδυνεύει, να καταπλακωθεί από τα χρέη της. Χρωστάει, στην εφορεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, σε πρώην αθλητές, προπονητές, ατζέντηδες και σε καθε είδους, προμηθευτές. Και, χρωστάει, εδώ και πολλά χρόνια. Κουράστηκε ο ΑΡΗΣ να χρωστάει, κουράστηκαν και οι πιστωτές, δηλαδή αυτοί που έχουν να λαμβάνουν. Κουράστηκαν να διαπραγματεύονται, να διακανονίζουν, να ρυθμίζουν και στο τέλος, να μην εισπράττουν.

«Δαμόκλειος σπάθη» η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Η οποία, λόγω του ένδοξου παρελθόντος, έδωσε πίστωση, ενός ακόμα χρόνου.
Δεν μπορεί, όμως, να υπάρξει «αύριο» εάν δεν πετύχει, στο «σήμερα». Η FIBA δεν θα δώσει και άλλη, πίστωση χρόνου, δηλαδή δεν θα επιστρέψει να εκδοθούν δελτία, την επόμενη αγωνιστική περιόδος, εαν η ΚΑΕ ΑΡΗΣ δεν φανεί, συνεπής στους διακανονισμούς, με όσους έχουν κερδίσει τις προσφυγές.

Και ο «κλήρος» πέφτει στον κόσμο της ομάδας. Με τον όβολο του, καλείται να βοηθήσει, οικονομικά. Η διοίκηση δεν έχει την δύναμη, τη χρηματική,  να λύσει, όλα τα προβλήματα με την μια. Οφείλουμαι να αναγνωρίσουμε, ότι έκαναν, γενναίο αγώνα,  οι διοικούντες και κατάφεραν να μαζέψουν, χρήματα για να στηριχθεί η ομάδα, αυτούς τους δύσκολους (σ.σ: χωρίς έσοδα) μήνες. Αλλά η οικονομική τους δύναμη, είναι γνωστή. Δεν μπορούν περισσότερα, δεν μπορούν παραπάνω.

Το εγχείρημα με τις μετοχές «κάηκε» πριν καν προταθεί και θα το δουν, διορθώνοντας τα όποια λάθη, έγιναν, εν εύθετο χρόνο. Στην παρούσα φάση, στρέφονται στην οικονομική βοήθεια του κόσμου, μέσω των εισιτηρίων διαρκείας.

Είναι πολύ σημαντικό, ο κάθε φίλος της ομάδας, να αγοράσει, ένα εισιτήριο διαρκείας. Όχι γιατί κάποτε, ίσως, μπορέσει να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα, από κοντά, αγωνιζόμενη. Αλλά για να την βοηθήσει, να πληρώσει και να της δώσει ελπίδα, για τα επόμενα, χρόνια. τα 287 εισιτήρια διαρκείας που έχουν κοπεί μέχρι τώρα, δείχνουν, ότι ο κόσμος δεν ε΄χει αντιληφθεί, το πρόβημα στο πραγματικό του, μέγεθος.

Και εγώ έχω κουραστεί, κάθε χρόνο, τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, να μιλάω για χρέη, πρόσφυγες και τα λοιπά….. Αλλά τι να κάνουμε… Μακάρι, όλα να ήταν λυμένα και τώρα να μιλούσαμε για το αγωνιστικό. Για τη νέα ομάδα που προσπαθεί να «κτίσει» ο Σάββας Καμπερίδης, ακολουθώντας, τα όσα έμαθε στο πλευρό των, Δημήτρη Πρίφτη και Βαγγέλη Αγγέλου.

Περιμένουμε με αγωνία, τον πρώτο, επίσημο αγώνα για να δούμε, πόσο καλός… μαθητής, είναι. Τι έχει διμιουργήσει,  κάτω απο πολύ αντίξοες συνθήκες και με πολλά προβλήματα και εμπόδια. Έχω μια μικρή ένσταση, την οποία και την ρώτησα στην πρώτη συνέντευξη, που έδωσε ο προπονητής του ΑΡΗ. Αυτή είναι, για τους 16 παίκτες που έχει στο ρόστερ της, η ομάδα. Ο Σάββας Καμπερίδης, απάντησε ότι το έκανε για τυχόν προβλήματα, που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον, όπως τραυματισμοί. Αλλά και πάλι, επειδή δεν μπορούσαμε να κάνουμε διάλογο, θα ανταπαντούσα, 16 παίκτες είναι πολύ μεγάλος αριθμός, στο ροστερ, ιδιαίτερα για μια ομάδα που μετράει και το … ευρώ.

Για το αγωνιστικό θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα, μετά τον αγώνα, Κυπέλλου με τον Ιωνικό ή Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Next Post

1ο τουρνουά «Δημήτρης Γκίμας» από τον Ολυμπιακό Βόλου

  Ο Δημήτρης Γκίμας αφιέρωσε τη ζωή του στον Φίλιππο Βέροιας, και απεβίωσε ως γνωστόν τον Μάϊο του τρέχοντος έτους, αλλά είχε διατελέσει και αθλητής της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και προπονητής των ακαδημιών από το 1993 έως το 1999.     Έτσι, ο Θεσσαλικός σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία […]