Ηνωμένο Βασίλειο: Επανεκκίνηση αερομεταφορών με άμεσα τεστ σε αεροδρόμια

Vorianews
Ηνωμένο Βασίλειο: Επανεκκίνηση αερομεταφορών με άμεσα τεστ σε αεροδρόμια

Τεστ διάγνωσης μίας ώρας διατίθενται από σήμερα στο αεροδρόμιο του Χίθροου για τους επιβάτες προς προορισμούς που προϋποθέτουν αρνητικό τεστ για την είσοδο στη χώρα όπως το Χονγκ Κονγκ και καραντίνα όπως η Ιταλία με κόστος επιβάρυνσης του επιβάτη 80 λίρες. Η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του αεροδρομίου, με την British Airways, την Virgin Atlantic και την Cathay Pacific. Το μέτρο θα είναι διαθέσιμο και  για άλλους εισερχόμενους επιβάτες σύμφωνα με το Ρόιτερς, καθώς υπάρχει η εγκατάσταση για τα τεστ και εκκρεμεί μόνο άδεια από την κυβέρνηση για τη λειτουργία του. 

Ο υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαπς αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τεστ ταχείας διάγνωσης, τα οποία θα γίνονται σε εισερχόμενους επιβάτες ώστε να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες στον τομέα ταξιδιών. 

Περιοριστικά μέτρα στο Μάντσεστερ 

Σε υποχρεωτική επιβολή περιοριστικών μέτρων επιπέδου 3 απειλεί να προχωρήσει η κυβέρνηση στο ευρύτερο Μάντσεστερ μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς ο δήμαρχος αρνείται να δεχτεί το μέτρο, εάν δεν υπάρξουν ικανοποιητικές οικονομικές αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις. 

Στο ανώτατο επίπεδο κρουσμάτων όμως βρίσκονται και άλλες περιοχές στην Αγγλία όπως το Λέστερσιρ. Ομοίως η Ουαλία μπαίνει από τις 6:00μμ σε 17 μέρες αυστηρό περιορισμό κατ’ οίκον με εντολή του πρωθυπουργού της χώρας, κλείνοντας τα καταστήματα που δεν παρέχουν ζωτικές υπηρεσίες και προϊόντα, ενώ Σκοτία και Βόρεια Ιρλανδία προχωρούν σε αντίστοιχα αυστηρά μέτρα με παραλλαγές. Δυστυχώς τα νούμερα των μολύνσεων και οι θάνατοι καλπάζουν στη χώρα.

Σύμφωνα με την Οργανισμό Εθνικών Στατιστικών οι θάνατοι από COVID-19 την περασμένη εβδομάδα έφτασαν τους 438 που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό από τον Ιούλιο. 

www.ert.gr

Ευδοξία Λυμπέρη

Next Post

Η Αυτονομία της Μαδρίτης μελετά απαγόρευση κυκλοφορίας όπως αυτή που εφαρμόζει η Γαλλία

Την ερχόμενη Παρασκευή συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από τα μέτρα που ήδη ισχύουν στην Αυτονομία της Μαδρίτης (περίπου 7 εκατομμύρια πληθυσμού) λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ο Δήμος της Μαδρίτης και επιπλέον 9 πόλεις της Αυτονομίας βρίσκονται σε περιοριστική καραντίνα όπως συμβαίνει και σε αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας ανάλογα […]