Η απόλυτη ανακολουθία! – ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναγνώρισε την νέα ουκρανική εκκλησία

Vorianews

 

Τρίτη κατά σειρά “ελληνική εκκλησία”-το μέγιστο ερώτημα είναι αν ο κ. Χρυσόστομος έχει και την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου.

“Δεν θα πάρουμε θέση ούτε υπέρ της Μόσχας ούτε υπέρ της Κωνσταντινούπολης. Θέλω να μείνουμε ουδέτεροι” ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε συνέντευξή του ένα χρόνο πριν ενώ καταφέρθηκε και ενάντια σε Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κύπρου που κρατούν άλλη στάση.

Μετά από λίγους μήνες, την άνοιξη του 2020, στρογγύλευε τον λόγο και έπαυε να είναι τόσο κατηγορηματικός. “Το πρόβλημα της Ορθοδοξίας δεν είναι αν θα αναγνωρίσω τον Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας” έλεγε από το Φανάρι όπου είχε βρεθεί.

Τον δε Φεβρουάριο του 2019 η Εκκλησία της Κύπρου με συνοδική της απόφαση διατηρούσε διαφορετική και μάλλον ισορροπιστική στάση.

Όλα αυτά πήγαν…περίπατο σήμερα το πρωί όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, κατά την Θεία Λειτουργία επί τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου, στη Μονή Παναγίας της Χρυσορροϊιατίσσης Πάφου, μνημόνευσε για πρώτη φορά, τον επικεφαλής της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, αναγνωρίζοντας κατ΄ουσίαν με αυτόν τον τρόπο την νέα ουκρανική εκκλησία.

Μετά και την απόλυτη ανακολουθία που αποδεικνύουν οι παραπάνω παραπομπές το μέγιστο ερώτημα είναι αν ο κ. Χρυσόστομος έχει και την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου…

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ακόμη μια “ελληνική εκκλησία”, η τρίτη κατά σειρά μετά από Αθήνα και Αλεξάνδρεια, διαλέγει τον δρόμο της αναγνώρισης της εκκλησίας που έστησαν Βαρθολομαίος και Ποροσένκο και η οποία το τελευταίο διάστημα διαλύεται στα εξ ων συνετέθη μετά και την απομάκρυνση μετά πολλών πυρών του “Πατριάρχη Κιέβου” Φιλάρετου και της ομάδας του.

Makedonas

Next Post

Αυτό είναι το κελί του Νίκου Μιχαλολιάκου στις φυλακές Δομοκού (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Η πρωινή εκπομπή του MEGA παρουσίασε μία φωτογραφία από το κελί του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής. Στη φωτογραφία διακρίνονται δύο κρεβάτια και ένα παράθυρο με κάγκελα. Στο εν λόγω κελί, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει για τουλάχιστον 14 μέρες, έως ότου ολοκληρωθεί […]