Η συγκλονιστική μάχη του κυρ Λάμπρου με τις λάσπες στην Καστανιά Αγράφων – Ποιος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος;(ΦΩΤΟ)

Vorianews

Πανέμορφη η Καστανιά των Αγράφων, με μακραίωνη ιστορία και αγωνιστές κατοίκους, που έζησαν την ευλογία να ξεπεράσουν εποχές δύσκολες , με αγώνα, δουλειά και φιλότιμο.

Σήμερα, θαμμένη στις λάσπες, μαζί με τα υπάρχοντα των ανθρώπων της… Θύματα και αυτοί της βιβλικής καταστροφής.

Όπως το σπιτάκι του κυρ Λάμπρου, που μετά το πέρασμα της νεροποντής ρήμαξε.  Ηλικιωμένος πια αλλά πάντα παλλικάρι , φοράει τις γαλότσες του και προσπαθεί με τα γερασμένα αλλά ακούραστα χέρια του, να περισώσει ό,τι μπορεί…

Ποιος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στην εικόνα του κυρ Λάμπρου;

ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η Καρδίτσα και τ’ Άγραφα ήταν και θα είναι σαν η δεύτερη πατρίδα μου και είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή από το πέρασμα του Ιανού. Οι εικόνες που βλέπουμε, όσοι είμαστε μακριά από αυτόν τον πληγωμένο τόπο, είναι αποκαρδιωτικές και προβληματίζουν για το πώς και πότε θα συνέλθει η περιοχή. Για τους ντόπιους είναι ένας εφιάλτης που στο μέλλον θα τους τρομάζει και κάθε σταγόνα βροχής.

Στην Καρδίτσα, στ’ Άγραφα, στην Λίμνη Πλαστήρα και στην Αργιθέα είναι όλοι φίλοι μου και τους νοιάζομαι πολύ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάνε. Δεν έχω τρόπο να τους βοηθήσω αλλά η σκέψη είναι διαρκώς κοντά τους, στον αγώνα που κάνουν σήμερα να συμμαζέψουν τα ρημαγμένα νοικοκυριά τους μα πιο πολύ μοιράζομαι μαζί τους την αγωνία για τις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν και το πώς θα σταθούν πάλι όρθιοι.

Ξεχωρίζω από τις εικόνες της καταστροφής, αυτή με τον μπάρμπα Λάμπρο Εγγλέζο, έναν άνθρωπο που αγαπώ πολύ να περπατά μέσα στο λασπωμένο σπιτικό του, στην Καστανιά και μ’ αυτή θέλω να στείλω την συμπαράστασή μου σε όλους τους δοκιμαζόμενος φίλους σημειώνοντας ότι αυτός και η γυναίκα του δεν έφυγαν ούτε μια μέρα από τον τόπο τους.

Συμβολική η φωτογραφία, αλλά μέσα απ’ αυτή έρχομαι στην θέση του σπουδαίου αυτού γέροντα του οποίου τώρα στο γέρμα της ζωής, έμελλε να ζήσει μια από τις πιο μεγάλες καταστροφές που γνώρισε σε περίοδο ειρήνης μάλιστα, ο τόπος του. Τέτοια συμφορά φαντάζομαι ότι ούτε ο ίδιος αλλά και κανένας άλλος δεν φαντάζομαι ότι έχουν ζήσει αλλά η πείρα της ζωής που μας έχει καταθέσει πολλές φορές ο ίδιος, μας επιτρέπει να βλέπουμε από μια χαραμάδα την ελπίδα ότι με την δύναμη που έχουν ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί κατόπιν, να ξαναφτιάξουν πάλι τον τόπο τους πιθανόν και καλύτερο απ’ ότι ήταν.

Καλή δύναμη μπάρμπα Λάμπρο, καλή δύναμη σε όλους!!!

lamianow.gr

Redbull

Next Post

Super League 2: Η κλήρωση της περιόδου 2020-21

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η κλήρωση της περιόδου 2020-21 για το πρωτάθλημα της Super League 2. Το πρόγραμμα που προέκυψε έχει ως εξής: 1η αγωνιστική – 12η αγωνιστική ΑΕ Καραϊσκάκης-Λεβαδειακός Ιεράπετρα-Διαγόρας Χανιά-Δόξα Δράμας Παναχαϊκή-Τρίκαλα Εργοτέλης-Ιωνικός Απόλλων Λάρισας-Ξάνθη 2η αγωνιστική – 13η αγωνιστική Ιεράπετρα-ΑΕ Καραϊσκάκης Λεβαδειακός-Χανιά Διαγόρας-Παναχαϊκή Δόξα Δράμας-Εργοτέλης Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας […]