Θέμα χρόνου η διαβίβαση στο Ευρωκοινοβούλιο της απόφασης για τον Ιωάννη Λαγό

Vorianews

Της Ιωάννας Μάνδρου

Θέμα χρόνου είναι η διαβίβαση απο την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο του αποσπάσματος της απόφασης καταδίκης σε 13 χρόνια κάθειρξη για τον Ιωάννη Λαγό που καταδικάστηκε ως μέλος του σκληρού πολιτικού πυρήνα της ΧΑ για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά τη διαβίβαση του αποσπάσματος και των απαραίτητων εγγράφων θα κινηθούν τα προβλεπόμενα από το Ευρωκοινοβούλιο ( ορισμός εισηγητή, επιτροπές και Ολομέλεια) για την άρση της ασυλίας του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να εκτίσει την ποινή του.

Ωστόσο πληροφορίες από την υπεράσπιση του κάνουν λόγο, ότι ο Ιωάννης Λαγός προκειμένου να μπλοκάρει τις διαδικαςίες άρσης της ευρωασυλίας του και με στόχο να επιτύχει να μην πάει φυλακή, αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και να την διαβιβάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές έχουν έτοιμα τα φυλακιστήρια για το σύνολο των καταδικασθέντων, που βρίσκονται πλέον στα χέρια των διωκτικών αρχών, πλην του Χρήστου Παππά που ακόμα αναζητείται, και αναμένεται να τα διαβιβάσουν προκειμένου να κινηθούν εντός της ημέρας οι διαδικαςίες για τον εγκλεισμό τους στις φυλακές καθώς  θα αποφασιστεί πού θα πάει ο καθένας.

Η πλειονότητα των καταδικασθέντων πάντως, ηγετικών πολιτικών στελεχών της ΧΑ και άλλοι, θα εγκλειστούν στις φυλακές Δομοκού, Μαλανδρίνου και Τρικάλων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

skaigr

Next Post

Μάσκα σε εξωτερικούς χώρους σχολείων περιοχών 3 και 4-Διαλείμματα μάσκας ζητά το υπουργείο

Πλέον και στα σχολεία στις περιοχές 3 και 4  με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού, θα ισχύσει το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και σε εξωτερικού χώρους. Έτσι οι μαθητές θα κληθούν να φορούν μάσκες και στα διαλείμματα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο παιδείας ζητά […]