Ισπανία – κορονοϊός: Διευρύνεται η εφαρμογή του «μοντέλου της Μαδρίτης»

Vorianews
Ισπανία – κορονοϊός: Διευρύνεται η εφαρμογή του «μοντέλου της Μαδρίτης»

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υγειονομικές αρχές, επεκτείνονται και σε νέες ζώνες οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών που έχουν τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα στην περιοχή της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η πανδημία της Covid-19.

Περίπου 167.000 κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς δεν θα μπορούν να βγουν από την κατοικία τους από τη Δευτέρα, εκτός κι αν θέλουν να μετακινηθούν για συγκεκριμένους λόγους, όπως το να πάνε στην εργασία τους ή στο γιατρό.

Η απόφαση αυτή αυξάνει τον αριθμό των πολιτών που επηρεάζονται από τους περιορισμούς στην περιοχή σε πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους. Από την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Μαδρίτης, που αποτελεί εστία του κορονοϊού, προέρχεται πάνω από ένα τρίτο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Ισπανίας.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει συστήσει να τεθεί και πάλι σε lockdown oλόκληρη η πόλη της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιγια.

www.ert.gr

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη

Next Post

ΜΠΡΑΒΟ στον ΠΑΟΚ – Η συγκλονιστική μπλε φανέλα με τον Εθνικό Ύμνο και την Ελληνική Σημαία

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε και την τέταρτη φανέλα του για τη νέα σεζόν, η οποία είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. Η τέταρτη φανέλα του ΠΑΟΚ είναι μπλε απόχρωσης και θα έχει την ελληνική σημαία στην πλάτη. Επίσης εσωτερικά θα αναγράφεται ο εθνικός ύμνος ως φόρος τιμής για την […]