Ιωάννινα: Στοχευμένοι έλεγχοι για κορονοϊό σε εστίαση και γειτονιές από τον ΕΟΔΥ (audio)

Vorianews
Ιωάννινα: Στοχευμένοι έλεγχοι για κορονοϊό σε εστίαση και γειτονιές από τον ΕΟΔΥ (audio)

Στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε γειτονιές της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά και σε εργαζόμενους στην εστίαση ώστε να ελεγχθεί η διασπορά, αναμένεται να ξεκινήσουν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πόλη, σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, Αγνής Νάκου, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων.


Η κα Νάκου, σημείωσε ότι υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί το τελευταίο 24ωρο είναι λιγότερα από 20, αλλά ο αριθμός παραμένει διψήφιος, κάτι που σημαίνει ότι η αυστηρή τήρηση των μέτρων μπορεί να κρατήσει το νομό μακριά από το «κόκκινο» και το ενδεχόμενο lockdown.

Η κα Νάκου ανακοίνωσε ότι το τριήμερο των rapid tests που έγιναν από τον ΕΟΔΥ στο γενικό πληθυσμό, διενεργήθηκαν 2014 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 25 θετικά δείγματα τα οποία επιβεβαιώθηκαν και εργαστηριακά από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσoκομείου Ιωαννίνων.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα ήταν συνδεόμενα με ήδη γνωστά.

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο οποίο από το Σάββατο τέθηκε σε λειτουργία και τρίτη μονάδα λοιμωδών για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19, καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς για όλη την Ήπειρο.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία της για τη νέα συρροή κρουσμάτων στην Πρέβεζα, όπου έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες 6 κρούσματα προερχόμενα από συμμετοχή σε θρησκευτική τελετή, εκ των οποίων ένας ηλικιωμένος σε κατάκλιση και δύο γυναίκες που φρόντιζαν ηλικιωμένους.

www.ert.gr

Βασιλική Γκόρου

Next Post

Ανατροπή στη Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή για όλους, πλην Ρουπακιά, προτείνει η εισαγγελέας

Της Ιωάννας Μάνδρου Αναστολή στην εκτέλεση της ποινής για την ηγετική πολιτική ομάδα της ΧΑ και τους καταδικασθέντες σε βαριές ποινές για τις εγκλημτικές δράσεις της ΧΑ πρότεινε στο δικαστήριο η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. Η εισαγγελέας διαχώρισε μόνον τον Γιώργο Ρουπακιά, που έχει ισόβια και 14 χρόνια για τη στυγερή […]