Και 6η σύλληψη για τον εμπρησμό στη Μόρια

Vorianews
Και 6η σύλληψη για τον εμπρησμό στη Μόρια

Στη σύλληψη ενός ακόμα άνδρα, αφγανικής καταγωγής, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου και έκαψε ολοσχερώς το ΚΥΤ της Μόριας. Συνολικά έξι άτομα κατηγορούνται για εμπρησμό. ‘Οπως προκύπτει ομάδα έξι νεαρών Αφγανών, από 17 μέχρι 20 ετών, έβαλαν τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας. Όλοι τους συνελήφθησαν, οι δύο μάλιστα δήλωσαν ασυνόδευτοι ανήλικοι και μεταφέρθηκαν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μετά τη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς την δομή.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επιβεβαιώνοντας την εκδοχή του εμπρησμού. Οι αρχές είχαν ήδη συλλάβει πέντε άτομα και αναζητούσαν το έκτο.

«Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εν τω μεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που μπαίνουν στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ για να εξεταστούν για τον κορονοϊό και να ταυτοποιηθούν.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Next Post

Η. Μόσιαλος: Πέντε παρεμβάσεις για τη Δημόσια Υγεία

Μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση της Δημόσια Υγείας με πέντε καθοριστικές παρεμβάσεις: χρηματοδότηση, στρατηγική, αγορά, παροχή και ρύθμιση των υπηρεσιών υγείας, έδωσε κατά την τοποθέτησή του το πλαίσιο της διεξαγωγής του Συνεδρίου Economist 24η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση με θέμα: Europe: Reinforcing cohesion in turbulent times, ο Καθηγητής […]