Καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας για τη στήριξη προσφύγων στη Μόρια

Vorianews
Καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας για τη στήριξη προσφύγων στη Μόρια

Παγκόσμια έκκληση οργανώνει η Διεθνής Αμνηστία με την αποστολή επείγουσας δράσης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες υπογραφές από όλο τον κόσμο. Η Διεθνής Αμνηστία σε όλη την Ευρώπη καλεί τις ηγεσίες των κρατών μελών της ΕΕ να μοιραστούν την ευθύνη για την υποδοχή και υποστήριξη των αιτούντων/ουσών άσυλο, τώρα, περισσότερο από ποτέ.

Αίτημα της καμπάνιας είναι τα άμεσα μέτρα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τη μεταφορά των αιτούντων/ουσών άσυλο σε ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης, επίσης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να λάβει άμεσα μέτρα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκείνους που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Μόρια όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Σήμερα, Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει πανευρωπαϊκή δράση πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης στο Twitter, με αίτημα την προστασία των προσφύγων και μεταναστών/ριών στη Μόρια.

Επιπλέον, κινητοποιείται και ασκεί πίεση σε όλες τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσα από τα εθνικά της τμήματα, ζητώντας τους να δεσμευτούν για τη μετεγκατάσταση αιτούντων/ουσών άσυλο από την Ελλάδα στις χώρες τους.

Ασκεί θεσμική πίεση σε όλες τις κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε., στην Γερμανική Προεδρία, αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υιοθέτηση ενός μηχανισμού επιμερισμού της ευθύνης σε όλες τις χώρες, με επανεγκαταστάσεις αιτούντων/σων άσυλο και σεβασμό στα δικαιώματά τους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη

Next Post

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Η επική τούμπα της στο πλατό της εκπομπής