Καστελλόριζο: Η ζωή στο νησί με τα τουρκικά πλοία μια ανάσα μακριά [ΒΙΝΤΕΟ]

Vorianews

Μπορεί τα τουρκικά πλοία να βρίσκονται κοντά στο Καστελλόριζο, ωστόσο η ζωή των κατοίκων συνεχίζεται. Πώς είναι η καθημερινότητά τους και οι σχέσεις τους με τους γείτονες.
Η προσγείωση στο ανατολικότερο κατοικημένο άκρο της χώρας γίνεται με ένα μικρό ελικοφόρο μόλις 40 θέσεων. Κάτοικοι και τοπικές αρχές φιλοδοξούν ότι στο μέλλον το ιστορικό αεροδρόμιο που υποδέχθηκε από τουρίστες μέχρι πρωθυπουργούς, θα μεγαλώσει ώστε να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα αεροπλάνα και περισσότερο κόσμο, προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης.

Ο κατηφορικός δρόμος από το αεροδρόμιο οδηγεί στη χώρα του νησιού μέσα σε 10 περίπου λεπτά.

Καθώς ο ήλιος ανατέλλει στο Καστελλόριζο, οι κάτοικοι ξεκινούν τη μέρα τους πηγαίνοντας στα καφενεία του νησιού γυρω στις 7:30 το πρωί. Πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους αλλά και για όσους ξεκινούν τις δουλειές τους εκείνη την ώρα. Οι λιγοστοί ψαράδες έχουν ξυπνήσει νωρίτερα και βρίσκονται ήδη εν πλω.

Ορατή από το λιμάνι του νησιού η παρουσία της φρεγάτας του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στο νησί που επιχειρεί να στείλει το μήνυμα επαγρύπνησης από ελληνικής πλευράς.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα τουρκικά παράλια, ενώ σε κάποια σημεία εναλλάσσεται η κάλυψη κινητής τηλεφωνίας ελληνικών και τουρκικών δικτύων, ειδικότερα στον ορεινό όγκο του νησιού.

Scarface

Next Post

Μόλις δείτε την εικόνα από τα τυριά στο σούπερ μάρκετ δεν θα αγοράσετε ποτέ ξανά

Το τυρί είναι ένα προϊόν που δεν λείπει από κανένα σπίτι μιας και οι αμέτρητες ποικιλίες του είναι αυτές που το καθιστούν ιδανικό για κάθε γούστο. Η αγορά λοιπόν τυριού είναι μια συνήθεια, ωστόσο, σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα από εδώ και πέρα θα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή. Το […]