Κομισιόν: Απαράδεκτα τα σχόλια Ερντογάν – Ξεκάθαρη η θέση της ΕΕ

Vorianews
Κομισιόν: Απαράδεκτα τα σχόλια Ερντογάν – Ξεκάθαρη η θέση της ΕΕ

Η ΕΕ θα σκεφτεί πώς θα δράσει, εάν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες, τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, ερωτηθείς για τη στάση της Άγκυρας, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Εμμανουέλ Μακρόν.

«Η θέση όπως εκφράστηκε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο στο τουίτερ αντικατοπτρίζει τη θέση της ΕΕ. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις επίσης από τα κράτη-μέλη σχετικά με τα απαράδεκτα σχόλια του Προέδρου Ερντογάν», ανέφερε ο Πήτερ Στάνο, υπογραμμίζοντας ότι «η θέση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη. Οι θέσεις των 27 κρατών-μελών αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα συμπεράσματα του τελευταίου Συμβουλίου και του Συμβουλίου στις αρχές Οκτωβρίου. Εάν η Τουρκία συνεχίσει με τις προκλήσεις, με τις εντάσεις εναντίον της ΕΕ ή εναντίον κρατών-μελών της ΕΕ, πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε σε σχέση με αυτές τις ενέργειες και τις δηλώσεις».

Παράλληλα, ο κ. Στάνο επανέλαβε ότι η ΕΕ είναι αλληλέγγυα με τα κράτη-μέλη, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία.

Βρυξέλλες, ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Ένα δολάριο 8 λίρες Τουρκίας και 9,5 για ένα ευρώ-Νέο ιστορικό χαμηλό

Στο νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 8,05 λιρών ανά δολάριο, υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα καθώς αυξάνεται η ανησυχία των επενδυτών για την απόφαση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της και διάφορων πηγών γεωπολιτικών ανησυχιών. Η ένταση στις σχέσεις της με τις […]