Κομμένος κάθε δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας – Τώρα ενοχλήθηκαν στο Μαξίμου από την επιθετικότητα του Ερντογάν

Vorianews

Στάση αναμονής μέχρι και την Πέμπτη οπότε και λήγει η τουρκική NAVTEX με το Oruc Reis κρατάει η Αθήνα. Σύμφωνα με το Open το τοπίο είναι θολό καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για τους επόμενους σχεδιασμούς του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα η επικοινωνία της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείο του πρωθυπουργού, Ελένης Σουρανή με τον επικεφαλής του γραφείο Τύπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπράημ Καλίν έχει διακοπεί.

Σημειώνεται πως μέχρι να μπει ξανά το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα η Ελένη Σουρανή και ο Ιμπραήμ Καλίν είχαν τακτικές επαφές μέσω τηλεδιασκέψεων και με την παρουσία του εκπροσώπου της Άνγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέγκερ.

Πάντως, ο δίαυλος επικοινωνίας με τη Γερμανία είναι ανοιχτός, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη η Αθήνα μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε γερμανική πρωτοβουλία.

Από την άλλη πλευρά το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών «βαραίνει» ακόμα περισσότερο καθώς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε διάβημα στην Άγκυρα, ενώ ο Νίκος Δένδιας έστειλε επιστολές και προς τον ΟΗΕ και προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Ακόμη έστειλε επιστολές προς διεθνείς οργανισμούς αεροπορίας και ναυτιλίας. Σε αυτές καταγγέλλει τον παράνομο χάρτη που δημοσιοποίησε το Σάββατο η Τουρκία λέγοντας ότι «η Άγκυρα επεκτείνει τον χάρτη της στη δικαιοδοσία της στην έρευνα και διάσωση».

Σημειώνεται πως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος αναμένεται να στείλουν νέο μήνυμα στην Άγκυρα καθώς την Τετάρτη θα υπάρξει νέα Συνάντηση Κορυφής στη Λευκωσία. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση.

Makedonas

Next Post

Ποιοι θα μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν τα 62 έτη – Οι 5 κατηγορίες ασφαλισμένων

Μεγάλες ανατροπές έρχονται από την «αυγή» του 2022 σε ό,τι αφορά τα ηλικιακά όρια για τη συνταξιοδότηση. Σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί, από την 1η Ιανουαρίου του 2022 θα εφαρμοστεί καθολικά καθεστώς συνταξιοδότησης στα 67 έτη με 15 χρόνια ελάχιστης ασφάλισης ή στα 62 έτη με 40 χρόνια […]