Κοροναϊός: Η θερμομέτρηση σε δημόσιους χώρους δεν είναι αξιόπιστη

Vorianews

Η θερμομέτρηση και οι άλλες μέθοδοι ελέγχου του κοινού σε αεροδρόμια, σχολεία και γενικά σε δημόσιους χώρους, όπως η καταγραφή των συμπτωμάτων και του ταξιδιωτικού ιστορικού, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές κατά του κοροναϊού, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο «Cochrane Library», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αξιολόγησαν δεδομένα από 22 μελέτες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι παραπάνω μέθοδοι έχουν γενικά χαμηλή ικανότητα να εντοπίζουν όσους έχουν Covid-19, ούτε μπορούν να διακρίνουν αξιόπιστα αυτούς που δεν έχουν τη νόσο.

Οι έλεγχοι π.χ. για συμπτώματα στα αεροδρόμια και σε άλλους κόμβους μεταφορών μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να επιβραδύνουν ελαφρά, αλλά σε καμία περίπτωση να σταματήσουν την εισαγωγή φορέων του κοροναϊού.

Παρόλες αυτές τις προσπάθειες, σύμφωνα με τη μελέτη, «ένα μεγάλο ποσοστό μολυσμένων ατόμων μπορούν να ξεφύγουν και στη συνέχεια να μολύνουν άλλους, ενώ μερικοί υγιείς μπορεί εσφαλμένα να ταυτοποιηθούν ως θετικοί στον ιό, πράγμα που πιθανώς θα οδηγήσει στην άνευ λόγου απομόνωσή τους».

Γι’ αυτό, όπως τονίζουν οι ερευνητές, «τα ευρήματα μας δείχνουν την ανάγκη για μεγαλύτερη έμφαση σε άλλους τρόπους που μπορούν να αποτρέψουν την μετάδοση, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων, η καραντίνα και η χρήση κατάλληλου προστατευτικού εξοπλισμού από το προσωπικό πρώτης γραμμής».

tanea.gr

Next Post

ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ! Ο ΧΙΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΑΡΧΙΣΕ – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΚ Χ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Κοντεύουν δύο μήνες από την δολοφονική απόπειρα κατά του ρεπόρτερ του ΜΑΚΕΛΕΙΟ Στέφανου Χίου και ακόμα οι έρευνες της Αστυνομίας δεν φαίνεται να προοδεύουν. Στο διαδικτυακό ΜΑΚ Χ που μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16/9 βγήκαν στη φόρα οι ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ συνομιλίες του ρεπόρτερ μας με τον ποινικολόγο Μιχ. Δημητρακόπουλο ως […]