Κορονοϊός: Η Moderna θα παρασκευάσει 20 εκατ. δόσεις του εμβολίου της μέχρι τα τέλη του 2020

Vorianews
Κορονοϊός: Η Moderna θα παρασκευάσει 20 εκατ. δόσεις του εμβολίου της μέχρι τα τέλη του 2020

Η φαρμακευτική εταιρία Moderna σκοπεύει να παρασκευάσει 20 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού εμβολίου της για τον νέο κορονοϊό μέχρι τα τέλη του έτους. Η εταιρεία εκτιμά επίσης ότι θα παρασκευάσει 500 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου το 2021.

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν εγκρίνει κανένα εμβόλιο για την Covid-19 μέχρι στιγμής αν και ορισμένα βρίσκονται στη διαδικασία των τελικών δοκιμών ώστε να αποδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους.

Η Moderna βρίσκεται σε προηγμένη φάση των δοκιμών της και έχει στρατολογήσει 25.296 εθελοντές, από τους 30.000 που θεωρεί ότι χρειάζεται για την τελική φάση της μελέτης της.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ υπολογίζουν ότι 35-45 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων των δύο πρώτων εταιρειών που θα λάβουν έγκριση θα είναι διαθέσιμες στη χώρα μέχρι τα τέλη του έτους.

Η Moderna έχει δηλώσει ότι θα αποφανθεί να λάβει κατεπείγουσα έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου της σε ομάδες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη

Next Post

Πόσο βλάκας παίζει να είναι; Σχολίαζε οπίσθια γυναικών στην Κίνα(ΦΩΤΟ)

Στον δια βίου αποκλεισμό του Τάι Λόσον από το πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας, αποφάσισε η Κίνα. Ο Αμερικανός άρχισε με όνειρα την καριέρα του στο ΝΒΑ το 2009 αλλά δεν τα κατάφερε τόσο καλά όσο θα περίμενε, με συνέπεια τα τελευταία χρόνια να αγωνίζεται σε ομάδες της Κίνας. Μέχρι που… τελείωσε κι από εκεί. Κάποιες […]