Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ: «Έχουν μπουκώσει οι ΜΕΘ»

Vorianews

Την έντονη ανησυχία της για πιθανή διασπορά του κορονοϊού στα νοσοκομεία λόγω της έλλειψης σε μέτρα ασφαλείας εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.
Κατά το πρώτο κύμα υπήρχαν συγκεκριμένα νοσοκομεία αναφοράς (πχ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, ΛΟΙΜΩΔΩΝ, ΝΙΜΤΣ κλπ) για την αντιμετώπιση περιστατικών κορονοίού.

Ωστόσο, από τα μέσα Αυγούστου, όταν και άρχισε να επιβαρύνεται η επιδημιολογική κατάσταση, το Υπουργείο Υγείας, έδωσε εντολή στα περισσότερα νοσοκομεία να νοσηλεύουν περιστατικα κορονοϊού και ύποπτα κρούσματα

Το πρόβλημα που παρουσιάζεται σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι ότι στα εν λόγω νοσοκομεία δε τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος διασποράς κορονοϊού.

«Θα πρέπει στα εν λόγω Νοσοκομεία να γίνουν οι κατάλληλες κτηριακές παρεμβάσεις, να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου οι κλινικές αυτές να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας και αποφυγής διασποράς του ιού. Από πολλά Σωματεία Εργαζομένων καταγγέλλεται ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστές τουαλέτες (ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ) ξεχωριστή είσοδος (Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ), δεν απομονώνονται οι θάλαμοι, δεν κλείνουν οι πόρτες. Μας επισημαίνουν ότι οι χώροι Νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας. Στο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ δεν υπάρχουν φορητά ακτινολογικά μηχανήματα που να καλύπτουν τα περιστατικά κορωνοϊού» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία θεωρεί πιο επιτακτική από ποτέ την προμήθεια αντιδραστηριών σε όλα τα νοσοκομεία προκειμένου να εκδίδουν αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να διεκπεραιώνονται τα περιστατικά έγκαιρα και να σταματήσει η λειτουργία των κλινικών ύποπτων κρουσμάτων.

«Το ΘΡΙΑΣΙΟ προμηθεύτηκε Μοριακό αναλυτή, εκδίδονται τα αποτελέσματα γρηγορότερα τώρα όμως δεν διαθέτει αντιδραστήρια και συνεχίζουν να λιμνάζουν τα περιστατικά. Το ίδιο σε Νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στο ΑΧΕΠΑ που τα εξυπηρετεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Redbull

Next Post

ΘΛΙΒΕΡΟ! Πρωτογενές έλλειμμα 5,48 δις ευρώ στο 8μηνο για τον Προϋπολογισμό

Βαθύ είναι το αποτύπωμα που αφήνει η πανδημία στον προϋπολογισμό. Στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου το πρωτογενές έλλειμμα έφθασε στα 5,484 δις. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,152 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 2,906 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2019. Το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε […]

EMAIL

vorianews@gmail.com
error: Content is protected !!