Λάρισα: Δέκα μετανάστες θετικοί στον κορονοϊό στη δομή του Κουτσόχερου

Vorianews
Λάρισα: Δέκα μετανάστες θετικοί στον κορονοϊό στη δομή του Κουτσόχερου

Αναστάτωση επικρατεί στις αρχές μετά τον εντοπισμό 10 ατόμων θετικών στον κορονοϊό στη Δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας.
Το βράδυ της Τετάρτης άντρας με πυρετό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξε πως είχε προσβληθεί από τον ιό. Ακολούθησε ιχνηλάτηση των επαφών του και διαπιστώθηκε πως είχαν προσβληθεί άλλα 9 άτομα. Τα 7 μάλιστα από αυτά ανήκουν σε 2 οικογένειες που διαμένουν σε γειτονικά κοντέϊνερς και είναι ηλικίας από 4 έως και 53 ετών.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ξεκίνησε νέα ιχνηλάτηση και δειγματοληψία. Χθες και σήμερα ελήφθησαν δεκάδες δείγματα για τα οποία αναμένονται τα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ. Παράλληλα ενημερώθηκαν και όσοι εμπλέκονται με το πρώτο κρούσμα καθώς ο άντρας απασχολείται σε αγροτικές εργασίες σε περιοχή του Τυρνάβου.

Από χθες η δομή προσφύγων φυλάσσεται από την αστυνομία καθώς απαγορεύεται η είσοδος κι η έξοδος όσων διαμένουν στον καταυλισμό.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα για προληπτικούς λόγους τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και όσοι απασχολούνταν μαζί με τους μετανάστες σε αγροτικές εργασίες καθώς αναζητείται η πηγή μετάδοσης.

www.ert.gr

Κων/να Θεοχαρούλη

Next Post

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Ρεντούμης

Το νήμα της ζωής του Πάνου Ρεντούμη κόπηκε ξαφνικά σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας. O πόνος φετος δεν εχει τέλος..Ενας απο τους καλύτερους μου φίλους, ενας αξιαγάπητος ηθοποιος , ενας ανθρωπος που μας… Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Παρασκευή, […]