Μ. Χρυσοχοΐδης: «Φαινόμενα Μόριας θα εξαφανιστούν. Δεν θα δούμε ξανά ροές στα νησιά»

Vorianews

 «Όλα τα φαινόμενα Μόριας θα εξαφανιστούν και δεν θα επαναληφθούν», διαβεβαιώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η «ασχήμια της Μόριας τελείωσε, θα ισοπεδωθεί» και συμπλήρωσε: «Είναι ένα πράγμα που δεν πρέπει να θυμάται κανείς».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε θαύμα το γεγονός ότι στο Καρά Τεπέ μέσα σε λίγες ημέρες θα στεγαστούν 10-11 χιλιάδες άνθρωποι. «Μέχρι χθες ήταν 5.000 και άλλα 5.000 θα στεγαστούν σήμερα. Ελπίζω ότι έχουν μπει άλλοι 1.000 σήμερα».

Αναφορικά με τη δομή στο Καρά Τεπέ, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι υπάρχει σημαντική παρουσία της αστυνομίας και υπογράμμισε ότι τα πράγματα λειτουργούν πιο οργανωμένα. «Είναι μια άλλη πραγματικότητα στον Καρά Τεπέ. Υπάρχουν 350 αστυνομικοί, οι οικογένειές είναι μαζί, οι μοναχικοί ξεχωριστά, η κάθε εθνότητα ξεχωριστά για να μην σημειώνονται συμπλοκές, υπάρχει υπηρεσία ασύλου και όλα υπακούουν σε μια λογική τάξης και ασφάλειας αλλά και ανθρωπισμού» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι οι ροές στα νησιά έχουν τελειώσει και υπογράμμισε ότι το ελληνικό Λιμενικό δεν επιτρέπει παραβίαση των συνόρων. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ξανά ροές και στα νησιά. Το λιμενικό έχει αποκτήσει ένα modus operandi και δεν επιτρέπει να περάσει τα σύνορα κανείς και πολύ έγκαιρα ειδοποιούνται οι τουρκικές αρχές να μαζεύουν τις βάρκες».

Makedonas

Next Post

Χαμός στα αποδυτήρια των Σέλτικς, έβριζε ο Σμαρτ!

Οι Σέλτικς έχασαν από τους Χιτ και αυτό δημιούργησε μια… έκρηξη στα αποδυτήρια, με φωνές, πράγματα να πετιούνται και τον Σμαρτ να βρίζει.   Μια… καθόλου ωραία ατμόσφαιρα είναι οι Σέλτικς, μετά την δεύτερη ήττα από τους Χιτ. Το Μαϊάμι έμεινε ψύχραιμο, ανέτρεψε την διαφορά και πήρε μια νίκη που το βάζει οδηγό στην […]