Νέο ιστορικό υψηλό της Θεσσαλονίκης στα κρούσματα κορονοϊού

Vorianews
Νέο ιστορικό υψηλό της Θεσσαλονίκης στα κρούσματα κορονοϊού

Νέο ιστορικό υψηλό στα κρούσματα σημειώνει σήμερα η Θεσσαλονίκη με 197 προσβεβλημένους. Επίσης 19 κρούσματα καταγράφηκαν στα Ιωάννινα, 16 στην Καστοριά, 20 στην Κοζάνη, 25 στη Λάρισα και 35 στις Σέρρες. 

Συνολικά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 841 νέα κρούσματα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 89 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 31 (34,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 559 θανάτους συνολικά στη χώρα. 209 (37,4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή ΕΡΤ3, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

www.ert.gr

Βασίλης Καραμπάσης

Next Post

Αυξάνεται η τηλεργασία λόγω κορονοϊού (video)

Την υποχρεωτική εφαρμογή της τηλεργασίας στο 40% των εργαζομένων προωθεί η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας. Οι προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως εργασία περιλαμβάνονται σε νέα εγκύκλιο. Αναμένεται να ενταχθούν εκτός από την Αττική και όσες οι περιοχές έχουν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και βρίσκονται […]