Νέο “χτύπημα” από τον Γκέιτς: “Το καλοκαίρι θα υπάρχουν εμβόλια σε όλο τον κόσμο”

Vorianews

O συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ήταν «απαισιόδοξος» για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες με την πανδημία του κορονοϊού και προειδοποίησε ότι οι θάνατοι θα μπορούσαν να αυξηθούν ξανά στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στην πρώτη περίοδο, εάν οι κυβερνήσεις δεν αναλάβουν αποτελεσματική δράση.
“Είμαι απαισιόδοξος όταν σκέφτομαι την πτώση που φαίνεται ότι θα έχουμε στο βόρειο ημισφαίριο”, παραδέχτηκε σε δηλώσεις στην The Telegraph . Κατά τη γνώμη του, εάν οι αρχές δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, το ποσοστό θανάτου σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν την άνοιξη.

Ο Γκέιτς προειδοποίησε επίσης ότι η πανδημία θα μπορούσε να στείλει τον κόσμο πίσω στη δεκαετία του 1990 όσον αφορά την ανάπτυξη. Υπό αυτή την έννοια, επεσήμανε ότι ένα ευρύ φάσμα δεικτών, που κυμαίνονται από τη μητρική και βρεφική θνησιμότητα έως την πείνα και την εκπαίδευση, έχουν ήδη αντιστραφεί μετά από δεκαετίες προόδου και θα καταλήξουν να κοστίσουν πολύ περισσότερες ζωές από τον ίδιο τον κορονοϊό.
“Έχουμε επιστρέψει περίπου πριν 25 χρόνια”, δήλωσε δυσαρεστημένος πριν προειδοποιήσει: “Θα περίμενα πολύ περισσότερους θανάτους από έμμεσες επιπτώσεις παρά από άμεσες επιπτώσεις [του ιού].”

Ο Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα έθεσαν παράλληλες συνέπειες με την ισπανική γρίπη του 1918, η οποία προκάλεσε «μια σειρά από αμοιβαία τροφικές καταστροφές»: επισιτιστική κρίση, στεγαστική κρίση, πολιτική κρίση .
Ο Γκέιτς ήταν πιο αισιόδοξος για την άφιξη του εμβολίου και, ως εκ τούτου, εξασφάλισε ότι τα χειρότερα θα έχουν περάσει μέσα σε δύο χρόνια. Έτσι, έχει εξασφαλίσει ότι το καλοκαίρι θα υπάρχουν εμβόλια σε όλο τον κόσμο και ότι ακόμη και με επίπεδο εμβολιασμού 60%, σχεδόν ολόκληρη η εξάπλωση της νόσου θα μπορούσε να σταματήσει.

“Το επόμενο έτος θα είναι το έτος κατά το οποίο θα μειώσουμε τους αριθμούς με πολύ, πολύ αξιοσημείωτο τρόπο, και αυτό θα τελειώσει κάποτε το 2022”, ανέφερε.

Redbull

Next Post

Με buzzer beater του Ματσιούλις λύγισε τον Ιωνικό σε φιλικό η ΑΕΚ!

Ζόρικη νίκη για την ΑΕΚ, που έκαμψε την αντίσταση του Ιωνικού (87-84) σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων υπό το βλέμμα του Μάκη Αγγελόπουλου. Πρωταγωνιστής της Ένωσης ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος πέτυχε… γκολ-φάουλ με τη λήξη του αγώνα, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους. […]