ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ” – ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΟ “ORUC REIS” ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΤΟ “YAVOUZ” – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΔΥΟ NAVTEX – Η ΜΙΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ…

Vorianews

Η Τουρκία μπορεί να μην ανανέωσε τις παράνομες έρευνες του Oruc Reis, αλλά από ότι φαίνεται δεν έχουμε τελειώσει με τις NAVTEX.
Η Τουρκία άφησε να ολοκληρωθεί η τελευταία, μιας σειράς NAVTEX που είχε εκδώσει για παράνομες έρευνες σε περιοχή μη οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας και απλώς φρόντισε, υπό την πίεση του διεθνούς παράγοντα αλλά και προφανώς ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 -25 Σεπτεμβρίου, να μην ανανεώσει και επεκτείνει χρονικά και γεωγραφικά τις έρευνες του Oruc Reis. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει με το Yavuz.

Ο υδατογραφικός σταθμός της Αττάλειας δημοσίευσε δύο NAVTEX σήμερα, 15/09/2020. Η πρώτη αφορά ασκήσεις κοντά στα τουρκικά παράλια, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, ενώ η δεύτερη έρευνες εντός κυπριακής ΑΟΖ για το Yavuz.

Αναλυτικά οι NATEX:

NAVTEX_YAVUZ

Την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει της προσεχούς έκτακτης συνόδου του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

 

Spartacus

Next Post

Απέρριψε το ΣτΕ την αίτηση καταστηματαρχών για την ακύρωση της απαγόρευσης του καπνίσματος…

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 15.11.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία απαγορεύθηκε το κάπνισμα στους χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, κλπ) και […]