Ξεπουλάει το Sputnik V στην Αφρική – Πολλές χώρες έχουν υποβάλει αιτήματα για να προμηθευτούν το ρωσικό εμβόλιο

Vorianews

Ο πρέσβης της Ρωσίας, Όλεγκ Οζέροφ, ο οποίος είναι επικεφαλής της συνεργασίας Ρωσίας – Αφρικής, ανέφερε πως η Ρωσία έχει λάβει αιτήματα για το Sputnik V από χώρες της Αφρικής, ωστόσο όμως θα πρέπει πρώτα να το δώσει στον ρωσικό πληθυσμό.

«Φυσικά, λάβαμε τέτοια αιτήματα [σχετικά με την προμήθεια ρωσικού εμβολίου στην Αφρική]. Έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται, αλλά έχουμε μια προτεραιότητα, που είναι ο πληθυσμός της χώρας μας. Αλλά σαφώς θα συνεργαστούμε για αυτό το ζήτημα με τα αφρικανικά κράτη» δήλωσε ο διπλωμάτης.

Το εμβόλιο Sputnik V εισήλθε πρόσφατα ξανά σε δοκιμές μετά την καταχώρησή του. Περίπου 55.000 κάτοικοι της Μόσχας έχουν εκφράσει την διαθεσιμότητά τους ώστε να συμμετάσχουν σε αυτές τις δοκιμές.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια σε συνεργασία με το Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας. Στις 11 Αυγούστου, το ρωσικό εμβόλιο έγινε το πρώτο στον κόσμο που καταχωρήθηκε επίσημα από μια κυβέρνηση.

Ο διπλωμάτης σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με στρατηγικούς εταίρους στην Αφρική.

 

Makedonas

Next Post

Οριστικά ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ο Λιβάι Γκαρσία

Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επισήμως ο Λιβάι Γκαρσία. Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε την πώληση του διεθνούς εξτρέμ στην Ένωση, ο οποίος δήλωσε: “Ευχαριστώ τη Μπεϊτάρ που αποδέχτηκε το αίτημά του να ανέβω επαγγελματικά και οικονομικά”. Οι Ισραηλινοί απέστειλαν υπογεγραμμένη τη συμφωνία με την ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας (14/9) […]