ΟΑΣΑ: Απο 20 Σεπτεμβρίου σε λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή που θα εκδίδει προσωποποιημένες κάρτες σε πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ

Vorianews
ΟΑΣΑ: Απο 20 Σεπτεμβρίου σε λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή που θα εκδίδει προσωποποιημένες κάρτες σε πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ

Απο την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου τίθεται σε λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή στον ιστότοπο ATHENACard που θα εκδίδει προσωποποιημένες κάρτες σε πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ με διαδικτυακή εφαρμογή. Θα δίνεται η δυνατότητα στους πρωτοετείς φοιτητές να συμπληρώσουν ηλεκτρονική φόρμα αίτησης και έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας, με φοιτητικό προφίλ και να τους αποσταλεί ταχυδρομικά η προσωποποιημένη κάρτα τους.

Ο ΟΑΣΑ προχωρά στην εφαρμογή αυτή, η οποία αφορά φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον Covid-19 και της ασφαλέστερης εξυπηρέτησης των φοιτητών.

Πιο συγκεκριμένα:

Μετά την υποβολή της αίτησης και αφού ελεγχθούν τα σχετικά δικαιολογητικά, θα ακολουθεί η διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας, με φοιτητικό προφίλ.

Στην πορεία, η κάρτα θα φακελώνεται και θα αποστέλλεται δωρεάν στον δικαιούχο με ταχυδρομική – συστημένη αποστολή, στη διεύθυνση που ο ίδιος θα έχει δηλώσει.

Ανανέωση προσωποποιημένων καρτών για τους υφιστάμενους φοιτητές ΑΕΙ

Επεκτείνεται αυτοματοποιημένα το δικαίωμα χρήσης μειωμένου κομίστρου, σε όλες τις προσωποποιημένες κάρτες φοιτητών μέχρι 31.12.2020, χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στα εκδοτήρια του Οργανισμού.

Συνεχής ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ, σε σταθμούς και στάσεις τηλεματικής

Για την ενημέρωση και τις δυνατότητες ηλεκτρονικής έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας θα γίνονται, μεταξύ άλλων, συνεχείς ανακοινώσεις στους σταθμούς του μετρό και στις οθόνες τηλεματικής, ενώ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα ενημερωθούν οι Γραμματείες των ΑΕΙ για τα δικαιολογητικά και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν κατά την προσωποποίηση και την ανανέωση των δικαιωμάτων.

 

www.ert.gr

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη

Next Post

Περιβάλλον: Πηγή ρύπανσης το πλύσιμο συνθετικών ρούχων στο πλυντήριο

Περίπου 176.500 μετρικοί τόνοι συνθετικών μικρο-ινών, κυρίως από πολυεστέρα και νάιλον, οι οποίες πηγάζουν κατά κύριο λόγο από το πλύσιμο των συνθετικών ρούχων στα πλυντήρια, απελευθερώνονται κάθε χρόνο στη Γη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η ποσότητα μικρο-ινών που καταλήγει στην ξηρά, ξεπερνά πλέον την ποσότητα που καταλήγει […]