Οι Synapson από το Παρίσι, το διάσημο ντουέτο DJ, εγκαινιάζουν το Kosmos Lab το Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Vorianews
Οι Synapson από το Παρίσι, το διάσημο ντουέτο DJ, εγκαινιάζουν το Kosmos Lab το Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα θα παίζουν αποκλειστικά για ένα δίωρο στο Kosmos Lab (93,6 & 107), μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, θα κάνουν τα εγκαίνια οι Synapson από το Παρίσι, το διάσημο, πλέον, ντουέτο των Γάλλων DJ/παραγωγών που αγκάλιασαν τις μουσικές του κόσμου προσδίδοντάς τους ρυθμικούς electro, nu disco, afrotronic, house-funk παλμούς.

Δημιουργήθηκαν το 2009 από δυο πολυοργανίστες μουσικούς: τον Alexandre Chiere (πλήκτρα, σαξόφωνο, beat-making και φωνητικά) και τον Paul Cucuron (ντραμς, scratch, παραγωγή και μίξη). Έγιναν γνωστοί για το rework του τραγουδιού «Djôn’maya» του αείμνηστου μουσικού & τραγουδοποιού Victor Démé, από την Μπουρκίνα Φάσο.

Του έδωσαν τον τίτλο «Djon maya maï». Τα remix και οι συνεργασίες τους περιλαμβάνουν ονόματα από ολόκληρο τον κόσμο, όπως η υπέροχη φωνή του Μάλι Oumou Sangaré, η γεννημένη στην Ανγκόλα και μεγαλωμένη στην Πορτογαλία Pongo, η Γαλλίδα Anna Kova, ο Λονδρέζος L Marshall, o Μπουρκινέζος Victor Démé, η Βραζιλιάνα Flavia Coelho κ.ά.

Το 2020, θέλοντας να επιστρέψουν στις πηγές που τροφοδότησαν την μουσική τους, οι Alex & Paul δημιουργούν ένα νέο άλμπουμ με συνεργασίες από όλο τον κόσμο: «Το βρίσκουμε ενδιαφέρον το να συνδυάσουμε τις παραγωγές μας με φωνές από όλο τον κόσμο. Η ιδέα είναι να ανακαλύψουμε νέους ήχους και να παράγουμε παγκόσμια fusion μουσική. Βγείτε από τη βρετανική και αμερικανική συνήθεια!».

Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 00:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με Poirier, Keno (aka Renegades Of Jazz), FL, Palov, El Buho, DJ Dolores, Gilles Peterson κ.α.

www.ert.gr

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη

Next Post

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Η απόφαση – Ποιοι μπαίνουν φυλάκη και ποιοι όχι- Όλα τα ονόματα

 Σε απόλυτη αρμονία με την απόφαση που έλαβε στις 7 Οκτωβρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σήμερα “έδειξε” συγκεκριμένα πρόσωπα που οδηγούνται από αύριο στις φυλακές, πλην του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, στα οποία αρνήθηκε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Η άρνηση του δικαστηρίου […]