Ολλανδός λέει ότι ανακάλυψε το password του Τραμπ στο Twitter – Ο περίεργος κωδικός που επέλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Vorianews

Πρόσβαση στον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter υποστηρίζει ότι απέκτησε την περασμένη εβδομάδα ένας Ολλανδός ειδικός στην κυβερνοασφάλεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα De Volkskrant ο Βίκτορ Γκέβερς με την πέμπτη προσπάθεια ανακάλυψε ότι ο κωδικός ασφαλείας του Τραμπ ήταν «maga2020!».

Το γεγονός αυτό του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση καθώς, όπως είπε, «περίμενα να μπλοκαριστώ μετά από τις τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες ή έστω να μου ζητηθούν περαιτέρω πληροφορίες».

Από την πλευρά του το Twitter δια εκπροσώπου του υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του. Έχουμε προληπτικά εφαρμόσει πιο αυξημένα μέτρα ασφαλείας για μια συγκεκριμένη ομάδα λογαριασμών υψηλού προφίλ στις ΗΠΑ».

Ο Γκέβερς, ωστόσο, επέμεινε στον ισχυρισμό του προσθέτοντας ότι έστειλε μηνύματα στην ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ενώ έκανε αναρτήσεις κάνοντας tag τη CIA, τον Λευκό Οίκο, το FBI αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.

Μια ημέρα, όμως, αφού μάντεψε τον κωδικό του Τραμπ ο Ολλανδός ειδικός διαπίστωσε ότι είχε ενεργοποιηθεί η επιβεβαίωση μέσω δύο «βημάτων» ενώ δύο ημέρες αργότερα επικοινώησαν μαζί του στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ τα οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον ευχαρίστησαν που εντόπισε το πρόβλημα.

Makedonas

Next Post

H ΕΕ… μπερδεύτηκε με την αλλαγή της ώρας – Θα καταργηθεί μετά από 44 χρόνια;

Αρχίζοντας αντίστροφα, δηλαδή από την ενδεχόμενη κατάληξη της μίνι περιπέτειας, η Ελλάδα θα υιοθετήσει μόνιμα τη θερινή ώρα. Αυτό θα ισχύσει υπό δύο προϋποθέσεις: α) Η χώρα μας θα κληθεί να επιλέξει μία από τις δύο ζώνες ώρας, τη χειμερινή ή τη θερινή. β) Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει να […]