Οριστικά στις 22/12 αρχίζει το ΝΒΑ

Vorianews

nba_spl.jpg

Το deal ανάμεσα σε ΝΒΑ και Ένωση Παικτών είναι οριστικό.

 Με κάθε επισημότητα πλέον, η νέα σεζόν στο ΝΒΑ θα αρχίσει στις 22 Δεκεμβρίου. Η λίγκα και η Ένωση Παικτών ήρθαν σε οριστική συμφωνία για την έναρξη της νέας περιόδου, αλλά και για τη νέα μορφή της συλλογικής σύμβασης των αθλητών.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, όπως αναμενόταν, 72 αγώνες, η προετοιμασία των ομάδων θα αρχίσει επισήμως την 1η Δεκεμβρίου και η σεζόν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (αρχίζουν στις 23 Ιουλίου).

Η free agency αρχίζει στις 20 Νοεμβρίου, δύο μόλις μέρες μετά το ντραφτ, ενώ το salary cap θα είναι ίδιο με την περασμένη σεζόν, στα 109,1 εκατ. δολάρια και ο φόρος πολυτελείας στα 132,6 εκατ. δολάρια. Βάσει προγραμματισμού, το salary cap θα ανεβαίνει τουλάχιστον κατά 3% και μάξιμουμ κατά 10% κάθε χρόνο και για όσο διαρκεί η νέα συλλογική σύμβαση.

Η λίγκα και οι παίκτες συμφώνησαν και στο θέμα της παρακράτησης του 10% των συμβολαίων των παικτών λόγω των μειωμένων εσόδων του ΝΒΑ από την πανδημία. Αν χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση, αυτή δεν θα ξεπεράσει το 20%. Ελπίδα και των δύο πλευρών είναι με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά το πέρας της πανδημίας να αποκατασταθεί και το οικονομικό στάτους για τους παίκτες.

Next Post

Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια στο lockdown (video)

Λιγοστοί δικηγόροι και ακόμη λιγότεροι πολίτες επισκέπτονται τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, εν μέσω του δεύτερου lockdown. Οι περισσότερες αίθουσες παραμένουν άδειες, ωστόσο, αυτή τη φορά, η διεύρυνση της λειτουργίας των δικαστικών διαδικασιών επέτρεψε το άνοιγμα των δικαστηρίων, αυστηρά όμως χωρίς τη συμμετοχή μαρτύρων παρά μόνο των συνηγόρων. Στα ποινικά δικαστήρια, εκδικάζονται μόνο […]