Ο χάρτης του ECDC για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη – Πώς τα πάει η Ελλάδα

Vorianews

Σύμφωνα με τη σημερινή αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών χωρών από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται από πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου.

Ο σύνθετος δείκτης που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο αποτυπώνει τόσο το ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Δείτε ολόκληρη την αξιολόγηση του ECDC εδώ.

Συγκεκριμένα, η νότια Ελλάδα, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε πολύ χαμηλό κίνδυνο. Η Αττική, μαζί με την υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Ήπειρο χαρακτηρίζονται ως μέτριου κινδύνου, ενώ μόνο ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν χαρακτηρισθεί ως υψηλού κινδύνου.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών χαρακτηρίζονται ως χώρες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, με εξαίρεση να αποτελούν ορισμένες χώρες της κεντρικής- βόρειας Ευρώπης όπου είναι μέτριου κινδύνου.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

skaigr

Next Post

Χαρδαλιάς: Μόνο με βεβαιώσεις οι μετακινήσεις τη νύχτα

Τις εξαιρέσεις από το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 12:30 πμ μέχρι τις 5:00 πμ στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) και αυξημένου κινδύνου (κόκκινες), εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Εξήγησε ότι προϋπόθεση για την μετακίνηση κατά τις ώρες της απαγόρευσης θα είναι ο εργαζόμενος να έχει πιστοποίηση […]