Πέφτουν «κεφάλια» για τις μάσκες-γίγαντες – Καταργήστε τες να έχετε κι εσείς και οι γονείς τα κεφάλια τους ήσυχα!

Vorianews

 

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Πρεζεράκος, φαίνεται να ευθύνονται για το αλαλούμ και το φιάσκο με τις μεγάλες μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οπως προκύπτει από την προκήρυξη για τις μάσκες, η συγκεκριμένη επιτροπή ήταν αυτή που έδωσε τις διαστάσεις για την κατασκευή των μασκών, με αποτέλεσμα τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, χθες, από αρκετά σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι μάσκες μεγάλων διαστάσεων θα διανεμηθούν σε μαθητές μεγαλύτερων τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είχε χρηματοδοτήσει με περίπου 6.000.000 ευρώ την κατασκευή των μασκών για τους μαθητές, αναφέρουν πως δεν θα δοθούν επιπλέον χρήματα, καθώς δεν θα κατασκευασθούν νέες, αλλά θα διορθωθούν οι διαστάσεις όσων δεν έχουν παραδοθεί.

Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα και να ετοιμαστούν οι νέες υφασμάτινες μάσκες, θα μοιραστούν στους μαθητές μάσκες μιας χρήσης για όσο διάστημα χρειαστεί. Παράλληλα, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έχει σταματήσει η παραγωγή των μασκών μέχρι να δοθούν οι νέες, σωστές διαστάσεις.

prezerakos

Ο Παναγιώτης Πρεζεράκος είναι γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος της 11μελούς Εθνικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό

Το παρασκήνιο με την Επιτροπή Υγείας

Οπως αναφέρουν πηγές, το υπουργείο Εσωτερικών παρενέβη στον κ. Πρεζεράκο όταν κυκλοφόρησε η εγκύκλιος με τις διαστάσεις των μασκών, αναφέροντας ότι πρόκειται για τεράστια μεγέθη, τα οποία δεν αντιστοιχούν σε μαθητές σχολείου. Παρέμβαση στον κ. Πρεζεράκο έκανε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, εντοπίζοντας το λάθος με το μεγάλο μέγεθος των μασκών. Ωστόσο, η Επιτροπή δεν διόρθωσε τις διαστάσεις, με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρεθούν την πρώτη ημέρα στα σχολεία με μάσκες-γίγαντες.

Κεραμέως: «Υπήρξαν αστοχίες»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο θέμα με τις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, παραδέχθηκε πως «υπήρξαν αστοχίες και έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να δοθούν στους μαθητές οι κατάλληλες μάσκες».

Makedonas

Next Post

Στρασμπούρ: Προπονήθηκε ο Αξέλ Τουπάν

Εντάχθηκε κανονικά στην ομάδα ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού.  Σε κλίμα προπονήσεων μπήκε ο Αξέλ Τουπάν. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, πέρασε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και έδωσε το παρών στη σημερινή (15/9) προπόνηση της Στρασμπούργκ, μετά από περίπου 3 εβδομάδες απουσίας. Όπως όλα δείχνουν, θα είναι έτοιμος για τα […]

EMAIL

vorianews@gmail.com
error: Content is protected !!