Παγκόσμια ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού

Vorianews
Παγκόσμια ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί ότι χωρίς συνεχή και σκληρά μέτρα ο αριθμός των θανάτων παγκοσμίως, που αυτή τη στιγμή πλησιάζει το ένα εκατομμύριο, μπορεί να φτάσει και τα δύο εκατομμύρια!

Στη Γαλλία, όπου οι αντοχές του συστήματος υγείας δοκιμάζονται, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτωνμέσα σε ένα 24ωρο καθώς ξεπέρασαν τις 16.000. Στην Ισπανία, ένα εκατομμύριο πολίτες επηρεάζονται πλέον από το λοκνταουν στη Μαδρίτη, όπου συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την καραντίνα. Στη Βραζιλία δεν θα γίνει το καρναβάλι του Ρίο. Νέα περιοριστικά στη Βρετανία.

Επιμέλεια: Ρίτσα Καστάνη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Next Post

Ορεινή Ναυπακτία: Εγκλωβίστηκαν κυνηγοί λόγω κακοκαιρίας

Εγκλωβισμένοι βρίσκονται αυτή την στιγμή κυνηγοί σε χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. Ο δρόμος σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν τοπικά Μέσα, σε πολλά σημεία έχει κοπεί στα δύο, λόγω της κακοκαιρίας. Πλημμύρες και στην πόλη της Ναυπάκτου Πλημμύρισε για άλλη μία φορά η Ναύπακτος λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών. […]